Consiliul județean construiește un sens giratoriu la intersecția dintre Petroșani și Petrila pe DN66

Home Administrație Consiliul județean construiește un sens giratoriu la intersecția dintre Petroșani și Petrila pe DN66
Consiliul județean construiește un sens giratoriu la intersecția dintre Petroșani și Petrila pe DN66

Coșmarul șoferilor care trebuie să intre pe DN66 la ieșirea din orașul Petrila spre Petroșani va lua sfârșit în scurt timp. Asta deoarece, în urma numeroaselor solicitări cu privire la nevoia imperativă de a configura în această intersecție un sens giratoriu, acestea au fost aduse în atenția Consiliului județean Hunedoara prin intermediul consilierului județean Doinița Maria Bălănesc. De curând, forul județean s-a asociat cu Consiliul local Petroșani (pe raza căruia se află acest nod rutier) în vederea demarării unui proiect de realizare a acestui sens giratoriu.

Locul de amplasament a fost vizitat astăzi de către președintele CJH – Mircea Flaviu Bobora, care a venit însoțit de administratorul public Costel Avram, dar și de coordonatorii Direcției Tehnice și ai Direcției pentru Investiții din cadrul Consiliului Județean, Carmen Guran și Sorin Găman. ”Am gândit acest proiect pentru fluidizarea circulației și evitarea accidentelor din această zonă. El va fi executat în parteneriat cu Primăria Petroșani, care are deja proiectul tehnic finalizat și noi vom susține financiar execuția acestuia. Eu sunt convins că acest proiect va elimina o serie de probleme care țin strict de îmbunătățirea standardului de circulație și evitarea oricărei posibilități de a avea accidente de genul celor care sunt raportate în prezent aproape în fiecare săptămână. În următoarea ședință a Consiliului județean Hunedoara vor fi aprobați și indicatorii economico – financiari, în așa fel încât să putem scoate la licitație lucrarea și să ne apucăm de treabă”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJH.

La rândul său, administratorul public Costel Avram apreciază că prin realizarea acestei investiții, beneficiari vor fi participanții la trafic atât din orașul Petrila, dar și din municipiul Petroșani. ”Ne dorim să fluidizăm circulația spre și dinspre Petrila, dar mai ales să reducem numărul de accidente. Iar prin acest parteneriat pe care l-am încheiat cu Consiliul Local de la Petroșani rezolvăm această problemă”, a declarat Costel Avram.

Oficialii Consiliului județean Hunedoara spun că investițiile în configurarea acestui sens giratoriu sunt estimate la 700.000 de lei, iar lucrările urmează să fie executate într-un termen maxim de 8 luni de la data încheierii contractului.