Eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Grupului PPE din noul Parlament European

Home Politică Eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Grupului PPE din noul Parlament European
Eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al Grupului PPE din noul Parlament European

Cel mai mare grup politic din noul Parlament European, PPE, și-a desemnat astăzi structurile de conducere și reprezentare în noul legislativ european. Astfel, din echipa liderului Grupului PPE, Manfred Weber (care este de altfel propus de popularii europeni și pentru funcția de președinte al Comisiei Europene) va face parte și eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureșan, ales pe listele PNL în noul Parlament European.

În opinia acestuia, Grupul PPE este singura forță politică ce poate asigura stabilitate la nivelul Uniunii și care are soluții la problemele oamenilor, fiind în continuare principala forță politică a Uniunii Europene. 

”Îmi propun o Uniune Europeană care să rezolve problemele oamenilor, care să livreze ceea ce așteaptă oamenii de la ea. Voi continua să lupt pentru a aduce în Europa mai multă siguranță și mai multe locuri de muncă. Voi susține o Uniune Europeană mai aproape de oameni, o Uniune în care vocea românilor și a tuturor cetățenilor europeni să se audă cât mai bine. Voi lucra împreună cu toți europarlamentarii din Grupul PPE pentru a îndeplini aceste obiective. Noi, Partidul Național Liberal, am câștigat alegerile europarlamentare în România. Familia noastră politică, PPE, a câștigat alegerile la nivel european. Noi, delegația română în PPE, am ajuns a treia cea mai mare delegație din grup. Suntem o delegație mare într-un grup mare. Aceste lucruri reprezintă o garanție că vom putea obține beneficii concrete pentru România la nivel european”, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan, într-o postare făcută pe o rețea de socializare.

Alături de Siegfried Mureșan (România), din conducerea Grupului PPE din noul Parlament European din vor mai ocupa poziția de vicepreședinte: Arnaud Danjean (Franța), Esteban Gonzales Pons (Spania), Ewa Kopacz (Polonia), Andrey Kovatchev (Bulgaria), Mairead McGuinness (Irlanda), Evangelos Meimarakis (Cipru), Paulo Rangel (Portugalia) și Dubravka Suica (Croația).