Patru școli hunedorene au primit anul acesta titlul de ”Școală europeană”

Home Educație Patru școli hunedorene au primit anul acesta titlul de ”Școală europeană”
Patru școli hunedorene au primit anul acesta titlul de ”Școală europeană”

Palatul Parlamentului din București a găzduit marți, 4 iunie 2019,  festivitatea de decernare a titlului de „Școală Europeană” pentru unitățile de învățământ câștigătoare ale acestei prestigioare titulaturi în acest an. Anul acesta, la ediția a XVI a, la nivel național au candidat 136 de unități de învățământ din care 87 au fost declarate câștigătoare ale onorantului titlu.

Județul Hunedoara a participat la competiție cu 4 unități de învățământ care și-au depus candidatura din care 3 au fost declarate câștigătoare, acestea fiind: Liceul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Deva și Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu” Brad.

”Titlul„Școală Europeană” conferă școlilor recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide. Adresăm mulțumiri doamnei deputat Natalia-Elena Intotero că a fost alături de reprezentanții județului Hunedoara la acest eveniment și o asigurăm de întreaga noastră apreciere și considerație”, a spus prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara. 

La evenimentul desfășurat la Palatul Parlamentului, alături de reprezentanții unităților de învățământ câștigătoare ale titlului de ”Școală europeană” au participat și ministrul Educației Naționale – Ecaterina Andronescu, dar și deputatul hunedorean Natalia Elena Intotero. ”Mă bucură că între cele 87 de unităţi de învăţământ care au primit certificatul de „Şcoală Europeană”, se află și câteva unități de învățământ din județul Hunedoara: Liceul Tehnic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” Deva; Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” Deva dar, mai ales, Școala Gimnazială ”Mircea Sântimbreanu” din Brad. Mi-a fost mare drag să le fiu alături, mare bucurie să-i văd performând! O felicit din inimă pe doamna director Ancuța Miheț de la Brad pentru tot ceea ce a realizat! Pentru că școala se face cu mult suflet, dar și cu un management de calitate, cu investiții în sprijinul elevilor noștri. Dragi copii, dragi profesori, felicitări și mult succes în tot ceea ce faceți!”, a spus deputatul Natalia Intotero.