Încasările Primăriei Lupeni de la Straja au făcut posibilă asfaltarea unei străzi din Lupeni

Home Economie Încasările Primăriei Lupeni de la Straja au făcut posibilă asfaltarea unei străzi din Lupeni
Încasările Primăriei Lupeni de la Straja au făcut posibilă asfaltarea unei străzi din Lupeni

În plus față de programul anual de modernizare a drumurilor pe care și l-a propus administrația locală de la Lupeni, în acest an încă o stradă a putut fi asfaltată datorită încasărilor foarte bune pe care Primăria le-a avut în sezonul de iarnă 2018-2019 din impozitele colectate în stațiunea turistică Straja.

”Se dovedește faptul că investițiile pe care administrația locală din municipiul Lupeni le-a făcut pentru dezvoltarea acestei stațiuni, încep să-și arate roadele. Dincolo de cele câteva sute de locuri de muncă existente la agenții economici din Straja, anul acesta am avut și încasări record la serviciul de impozite și taxe, din contribuțiile celor de la Straja. Este vorba despre circa 500.000 de lei, bani care ne-au permis să asfaltăm în plus față de ceea ce noi ne-am propus, o stradă de pe raza municipiului nostru”, informează primarul Lucian Resmeriță.

Acest lucru a post posibil datorită faptului că facilitarea accesului proprietarilor de cabane la diverse servicii publice realizate la Straja de administrația locală a scos la lumină activitățile economice de aici, pentru că proprietarii celor peste 250 de capacități de cazare au înțeles că trebuie să-și fiscalizeze activitatea.

Municipalitatea din Lupeni spune că va face toate demersurile necesare pentru ca investițiile în dezvoltarea stațiunii să continuie, astfel încât calitatea serviciilor oferite aici turiștilor să fie una corespunzătoare așteptărilor. Numai în acest an, la Straja, cu fonduri de la Consiliul județean Hunedoara a fost deja asfaltat drumul de acces și se preconizează investiții în introducerea apei potabile și a hidranților de incendiu. În plus, Primăria Lupeni a depus documentațiile necesare pentru continuarea proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil la Ministerul Turismului de unde se așteaptă, în perioada imediat următoare, aprobarea fondurilor necesare.

La toate aceste investiții publice se adaugă investițiile private pe care dezvoltatorii privați le fac la Straja. Primarul Lucian Resmeriță spune că, dacă anul trecut, Emil Părău este cel care a realizat un nou telescaun modern pe pârtiile administrate la Straja, pentru acest an o altă investiție în transportul pe fir cu o nouă instalație de telescaun va fi obiectiv de investiții pentru un alt administrator de pârtie din Straja.