Invitație la teatru la Palatul Cultural din Lupeni.

Home Cultură Invitație la teatru la Palatul Cultural din Lupeni.
Invitație la teatru la Palatul Cultural din Lupeni.

Un eveniment teatral de excepție va avea loc miercuri, 12 iunie 2019, de la ora 20.00 la Palatul Cultural din Lupeni. Actori de excepție ai teatrului național românesc vor fi prezenți pe scenă, în cadrul unei piese de teatru de referință după celebra lucrare ”Încurcă lume” de A. D. Hertz.

Este vorba despre comedia ”Amanta”, în regia lui Armand Calinovici, în care publicul din Valea Jiului îi va putea vedea pe îndrăgiții actori Ileana Olteanu sau Eugenia Șerban (în rolul Olga), Magda Catone, Monica Davidescu sau Tania Popa (îmn rolulș Didina Strâmbuleanu), Ovidiu Cuncea (în rolul Bungrăzescu Traian), Dorin Andone sau Gavril Pătru (în rolul Matei Pintenaru) și Armand Calotă (în rolul Emil Strâmbuleanu).

Acțiunea piesei de teatru se desfășoară la începutul secolului XX… În zori, avocatul Emil Strâmbuleanu se întoarce acasă cu o trăsură, dar Didina nu doarme. E furioasă! Câți dintre dumneavoastră nu ați pregătit o minciuna când ați lipsit o noapte din patul conjugal, pentru a o folosi în fața nevestei răvășite? Dar ce faci atunci când minciuna, o invenție de moment folosită de avocat, se transformă în realitate și te trezești cu amanta în propria casă? Hai să vedem pe unde scoți cămașa….când în familie cumnatul este procuror !

”Este o bucurie pentru noi că putem fi gazde ale unor spectacole de teatru în care avem ocazia de a ne întâlni cu mari actori ai scenei teatrului național românesc. Cred că publicul din municipiul Lupeni și nu numai are nevoie de astfel de momente culturale de excepție și îi invit pe toți cei care doresc să vadă o excelentă piesă de teatru, să vină la Palat, unde vom afla împreună deznodământul acestei intrigi teatrale plină de umor”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Biletele se găsesc la Casa de bilete a Palatului Cultural Lupeni. Prețul unui bilet este de  70,00 lei în sală, respectiv 60,00 lei la balcon.