Finalul de an școlar consemnează un nou motiv de mândrie pentru comunitatea Uricaniului

Home Administrație Finalul de an școlar consemnează un nou motiv de mândrie pentru comunitatea Uricaniului
Finalul de an școlar consemnează un nou motiv de mândrie pentru comunitatea Uricaniului

La Uricani, așa cum deschiderea unui nou an școlar este o sărbătoare a întregii comunități, tot la fel de valoroasă este și sărbătoarea care marchează finalul unui an școlar.

Așa s-a întâmplat și astăzi la Uricani, unde alături de elevi, profesori și părinți de la Liceul Tehnologic Retezat și școlile generale din localitate, reprezentanții administrației locale au venit să-i aplaude, la rândul lor pe cei care au adunat în ”tolbă” nu doar un volum de cunoștințe noi, ci și note bune și foarte bune, premii și medalii menite să le recunoască activitatea unui nou an școlar de succes.

În cinstea acestor copii, dar și a dascălilor lor și a părinților, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a îmbrăcat eșarfa tricoloră atunci când s-a prezentat în careul de onoare ținut la fiecare unitate școlară în parte, vineri, 14 iunie, la finalul anului școlar 2018/2019. ”Astăzi este o zi deosebit de importantă pentru învățământul din Uricani. Părinților, bunicilor, celorlalte rude, care sau îngrijit să asigure cele necesare pentru copii, trebuie să le mulțumim și să le spunem că au făcut o treabă foarte bună, chiar dacă pentru unii nu a fost ușor iar toate acestea au însemnat un efort considerabil. Un efort însă pe deplin meritat de acești copii deosebiți, minunați, din comunitatea noastră, cu care ne mândrim cu toții. Îi felicit pe absolvenți și pe toți cei care au trecut cu brio peste încă un an școlar. Mulțumim tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților, pentru implicare în toate activitățile specifice școlii. Tuturor le dorim să aibă parte de o vacanță minunată alături de cei dragi, așa cum o și merită !”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a ținut să le reamintească tuturor că, la Uricani, Primăria și Consiliul local sunt un aliat fără rezerve al sistemului educațional, fapt demonstrat de altfel și pe parcursul acestui an școlar, în care administrația condusă de primarul Dănuț Buhăescu a acordat întregul sprijin și fondurile necesare funcționării școlilor, dar și cele pentru acordarea premiilor și diplomelor cuvenite elevilor merituoși la învățătura, precum și participanților la olimpiadele școlare  sau în alte evenimente organizate de cadrele didactice, elevi și administrația locală.

Iar pentru că la Uricani, școala, familia și administrația sunt vegheate de credința în bunul Dumnezeu, copiii vor pleca în vacanță având parte nu doar de amintirea încă unui frumos an de școală, ci și de binecuvântarea părintelui protopop Petrache Crețu, prezent la festivitățile care au marcat la Uricani finalul anului școlar 2018/2019.

Vacanță plăcută !