Ministrul Transporturilor crede că în august se va putea circula pe A1 și pe loturile 3 și 4, Lugoj-Deva

Home Economie Ministrul Transporturilor crede că în august se va putea circula pe A1 și pe loturile 3 și 4, Lugoj-Deva
Ministrul Transporturilor crede că în august se va putea circula pe A1 și pe loturile 3 și 4, Lugoj-Deva

Prezent din nou joi, 13 iunie, în inspecție pe șantierul autostrăzii A1 Lugoj-Deva, Loturile III și IV, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a dat asigurări că, dacă vremea nu va pune probleme constructorilor, lucrările la cele două loturi de autostradă de pe A1 Lugoj-Deva vor putea fi finalizate până la finalul lunii iulie, astfel încât pe A1 să să poată circula de la Sibiu la Nădlac.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut o primă oprire pe șantierul de pe A1 la Șoimuș, în zona ”Dealul liliecilor”, declarându-se mulțumit de stadiul lucrărilor. ”Am făcut o primă oprire pe șantierul de la lotul 4, unde avem un antreprenor român care s-a mobilizat la maximum. Condițiile au fost neprielnice, dar acum că a prins o rază de soare a lucrat cât s-a putut, să avanseze la consolidarea versantului. Chiar îi spuneam constructorului și îl felicitam, că altcineva din România nu reușea să facă o asemenea construcție cum a reușit aici Umbrărescu, la ce văd eu la momentul acesta în România. Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat că la sfârșitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect și va putea fi dat în trafic. Asta cu un singur amendament, și aș vrea să nu fiu interpretat greșit: dacă vor continua ploile în ritmul în care au fost în ultima perioadă, adică peste 35 de zile de ploi, bineînțeles că vom avea o problemă”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Acesta a precizat că și pe locul 3 de pe A1 Lugoj – Deva lucrările sunt avansate și există toate șansele ca încă din vara acestui an să se poată circula pe această autostradă de la Sibiu la Nădlac. Pe Lotul 3 vor mai rămâne însă de executat acele tuneluri speciale care vor permite traversarea autostrăzii de către animalele sălbatice, acestea aflându-se în prezent în stadiu de licitație.

În inspecția făcută pe șantierele de pe A1 în județul Hunedoara, ministrul Transporturilor a fost însoțit de prefectul județului, Tiberiu Fabius Kiszely.