Delia Maria Stana, o altă voce de aur a Văii Jiului care confirmă în marile festivaluri ale muzicii pentru copii din România

Este o bucurie să vă putem aduce vestea că un alt copil talentat, cu o voce de aur, din Valea Jiului, a adus Petroșaniului și Văii Jiului câteva importante premii obținute în cadrul unor evenimente cultural-artistice prestigioase la nivel național.

Este vorba despre Delia Maria Stana, elevă a Secției de Muzică a Școlii gimnaziale ”I.G. Duca” din Petroșani, care a reușit în luna iunie a acestui an să câștige Premiul I, pe categoria sa de vârstă (9-11 ani) la Festivalul de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi „Deva Music Star”. Concursul, care s-a desfășurat în 15 iunie la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, a adus în faţa publicului hunedorean un număr de 50 de copii și tineri talentaţi, care şi-au demonstrat calităţile muzicale pe scenă, prin cântecele pe care le-au cântat. Din regiunea Văii Jiului, dincolo de premiul Deliei Stana, un loc pe podiumul categoriei 12-14 ani, a reușit să obțină și Maria Daruia Brojban din Petrila.

Pentru Delia Stana, premiul de la Deva nu este unul singular. În palmaresul său din acest an mai figurează și alte rezultate deosebite, pe care le consemnăm cu plăcere. Astfel, pentru că nu este doar un copil cu o voce deosebită, ci și un elev pasionat de pian, la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală – Etapa zonală de la Timișoara, care a avut loc în luna martie 2019 la Timișoara, Delia Stana a obținut locul I în întrecerea rezervată muzicienilor de clasa a IV-a din Regiunea de vest a țării. La un alt concurs național, organizat tot în primăvara acestui an, la București, care a constituit chiar o etapă locală a celebrului concurs muzical internațional ”San Remo Junior”, Delia Stana s-a clasat pe locul secund. Iar în luna mai 2019, tot la Deva, micuța dar deosebit de talentata solistă Delia Maria Stana a cucerit publicul și a întrunit toate exigențele juriului de la Festivalul ”Trecut.Prezent.Viitor”, organizat de Liceul de Artă ”Sigismud Toduță” din Deva și ISJ Hunedoara, câștigând trofeul secțiunii ”Muzică de Divertisment”. Și lista ar putea continua…

De curând, Delia Stana a făcut parte și din grupul celor 6 copii talentați ai ”Fabricii de pian” de la Petroșani care au concertat în Ungaria, la Varpalota, în cadrul concertului aniversar organizat în cinstea celor 20 de ani de parteneriat european al celor două orașe înfrățite.

Fără îndoială, rezultatele obținute de micuța artistă Delia Stana la numai 10 ani, sunt un onorant preambul al unei cariere muzicale de succes, care o așteaptă pe aceasta, mai ales că, pe lângă pregătirile de la școală, alături de profesori de excepție, aceasta se bucură și de susținerea totală din partea familiei sale. Iar în rândul susținătorilor săi, pentru felul în care acest copil talentat face cinste comunității, ne alăturăm și noi cu un set de binemeritate felicitări pentru rezultatele de până acum, dorindu-i mult succes în continuare.