Simpozion al Autorității Naționale pentru Calificări la Universitatea din Petroșani

Home Economie Simpozion al Autorității Naționale pentru Calificări la Universitatea din Petroșani
Simpozion al Autorității Naționale pentru Calificări la Universitatea din Petroșani

Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani găzduiește miercuri, 19 iunie 2019, de la ora 10,00 un simpozion regional având ca temă ”Învățarea non-formală și informală – concept operațional, 2019”.

Potrivit inspectorului șef al Centrului Național de Acreditare din cadrul Autorității Naționale pentru Calificări, Adrian Stoica, acest eveniment reprezintă inițiativa ANC de a ajunge mai aproape de actorii principali de pe piața muncii și cea a educației și formării profesionale, explicând mai clar sistemul și principiile procesului de evaluare a competențelor profesionale obținute în contexte de învățare non-formală și/sau informală, urmărind să ridice gradul de încredere în calificările obținute la nivel național.

Potrivit organizatorilor, la acest eveniment au fost invitați atât reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional, cât și reprezentanți ai unor importante instituții și firme reprezentative din domeniul calificării/recalificării forței de muncă.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate elemente de legislație privind Registrul evaluatorilor, dar și o serie de oportunități privind validarea învățării non-formale și informale.