Stadionul Jiul din Petroșani va purta numele ”Petre Libardi”

Home Administrație Stadionul Jiul din Petroșani va purta numele ”Petre Libardi”
Stadionul Jiul din Petroșani va purta numele ”Petre Libardi”

Consiliul local al municipiului Petroșani a aprobat propunerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi de a atribui stadionului Jiul numele fostului fotbalist și antrenor Petre Libardi. De altfel, fostei legende a fotbalului din Valea Jiului care a fost Petre Libardi i-a fost atribuit de către municipalitatea din Petroșani, în anul 2001 și titlul de Cetățean de onoare al municipiului Petroșani.

În onoarea acestui sportiv de excepție, a cărui carieră sportivă atât ca jucător dar și ca antrenor se confundă practic cu o bună parte din istoria clubului sportiv Jiul Petroșani, pe care Petre Libardi l-a slujit din anul 1963, vreme de aproape o jumătate de secol, în anul Centenar al CS Jiul Petroșani, principalei arene sportive a Văii Jiului îi va fi atribuit numele acestuia.

Potrivit argumentației primarului Tiberiu Iacob Ridzi, la proiectul de hotărâre, însăși cariera sportivă a lui Petre Libardi dar și dragostea și devotamentul cu care acesta servit clubul petroșenean justifică acest demers, apreciat în egală măsură de sportivi și suporteri. ”Petre Libardi a evoluat la Jiul Petroșani în aproape 100 de meciuri în Divizia B și alte 239 meciuri în Divizia A (locul 4 la Jiul Petroșani, într-un clasament al tuturor timpurilor), marcând 46 de goluri (locul 4 la Jiul Petroșani, într-un clasament al tuturor timpurilor). A jucat la Jiul Petroșani 12 campionate, în perioada 1963-1975 și a fost căpitanul echipei în două finale ale Cupei României: în anul 1972 (0-2 cu Rapid) și anul 1974 (4-2 cu Poli Timișoara). A jucat de asemenea, în Cupa Cupelor (0-3 și 2-0) cu Dundee United, fiind căpitanul Jiului. De menționat este și faptul că Petre Libardi a jucat în ehcipa națională de tineret și în echipa națională de seniori”, explică primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

De asemenea, Petre Libardi a fost și antrenor al CS Jiul Petroșani, în anii 1981 – 1982 și 1990 – 1991, când echipa evolua în Divizia A la fotbal.

Petre Libardi s-a nãscut pe 27 august 1942 la Câmpulung Muscel și a plecat dintre cei vii pe 14 august 2005.