Sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență din Deva este sigur

Home Administrație Sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență din Deva este sigur
Sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență din Deva este sigur

Atacurile cibernetice asupra sistemului de informații electronice ale unor unități medicale, semnalate de CERT-RO (Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) care a a identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional, a pus în alertă și conducerea CJH care gestionează activitatea Spitalului de Urgență Județean din Deva.

În acest context, vineri, 21 iunie 2019 conducerea Consiliului Județean Hunedoara a dispus măsuri pentru verificarea modului în care este protejat sistemul informatic al Spitalului Județean de Urgență din Deva. Responsabilii din cadrul Consiliului Județean Hunedoara și de la Spitalul Județean de Urgență au stabilit că rețeaua este securizată, accesul la informații este restricționat cu măsuri suplimentare de securitate, iar baza de date este securizată.

”Asigurăm atât pacienții SJU Deva, personalul medical, cât și cetățenii județului Hunedoara că procedurile de protecție a datelor din sistemul informatic sunt o prioritate pentru specialiștii celor două instituții”, informează Biroul de presă al Consiliului județean Hunedoara.