De 6 ori 10 la Evaluarea Națională, în județul Hunedoara

Home Educație De 6 ori 10 la Evaluarea Națională, în județul Hunedoara

Primele rezultate în urma examenului de Evaluare Naționale susținut de absolvenții de gimnaziu au fost publicate pe situl Ministerului Educației naționale.

Potrivit acestor rezultate, 1982 de absolvenți din școlile gimnaziale hunedorene au obținut nota de trecere, iar pentru 6 dintre aceștia primul examen s-a încheiat cu nota maximă: 10.

Elevii care au obținut media perfectă la Evaluarea Națională sunt:

  • Bogdan Borzei de la Liceul Tehnologic Energetic “Dragomir Hurmuzescu” Deva
  • Maria Cipriana Dinișoni de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu din Hațeg
  • Ariana Ioana Florea de la Colegiul Național Iancu de Hunedoara din Hunedoara
  • Francesca Medeea de la Școala Gimnazială Andrei Șaguna din Deva
  • Alexis Mihaloianis de la Colegiul Național Iancu de Hunedoara din Hunedoara
  • Alexandra Mihaela Zaharescu  de la Școala Gimnazială Avram Stanca din Petroșani

Rezultatele complete ale Evaluării Naționale în județul Hunedoara sunt disponibile aici: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudIAD.aspx?Jud=22&Poz=0&PageN=1

Astăzi, între orele 14-20 vor putea fi depuse contestații în centrele în care elevii au susținut probele scrise. În urma soluționării acestora, în 29 iunie 2019, vor fi afișate rezultatele finale.

Media generală de admitere, se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu.

”Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara adresează felicitări tuturor candidaților, urându-le succes în noua etapă de formare și educare, în spiritul adevăratelor valori. De asemenea, adresăm mulțumiri cadrelor didactice pentru efortul depus și pentru implicarea în pregătirea suplimentară a elevilor de clasa a VIII-a, în vederea susținerii examenului de Evaluare națională. Ne exprimăm aprecierea și considerația față de părinții absolvenților de clasa a VIII-a, pentru sprijinul acordat”, a declarat prof.dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Hunedoara.

Aceasta apreciază că rezultatele Evaluării Naționale în județul Hunedoara, situează județul nostru peste media națională, cu un procent de promovabilitate de 74,20%.