Devenii au ieșit în stradă pentru termocentrala Mintia

Home Economie Devenii au ieșit în stradă pentru termocentrala Mintia
Devenii au ieșit în stradă pentru termocentrala Mintia

Sute de locuitori ai municipiului Deva au ieșit luni, 24 iunie, în stradă, pentru a se alătura demersului inițiat de sindicaliștii energeticieni și pentru a spune NU închiderii Termocentralei de la Mintia.

Protestul vine ca urmare a intenției Guvernului de a reorganiza Complexul Energetic Hunedoara, demers care, în opinia sindicaliștilor de la Mintia, pune sub semnul incertitudinii existența în viitor a acestei termocentrală care asigură apă caldă și căldură pentru 4.700 de familii din Deva, dar și locuri de muncă pentru cei 700 de angajați ai săi.

Alături de deveni, la acest protest a participat și primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea. Acesta este de părere că este de neconceput la 4700 de locuințe din Deva, dar și zeci de școli, spitale și instituții publică, să rămână fără căldură și apă caldă, așa cum tot de neconceput este ca 700 de oameni să rămână fără un loc de muncă. ”Solicităm încă o dată Guvernului României analizarea cu maximă responsabilitate a situației Termocentralei Mintia, atât din punct de vedere economic cât și social”, a spus primarul Florin Nicolae Oancea.