”Junii Petrileni” pe Litoralul românesc

Home Stiri la zi ”Junii Petrileni” pe Litoralul românesc
”Junii Petrileni” pe Litoralul românesc

În perioada 15-21 iunie 2019, în stațiunea Eforie Sud, s-a desfășurat Festivalul de Folclor ”Cânt și joc pe plai dobrogean” la care au participat 26 de ansambluri folclorice din întreaga țară. Printre aceștia s-au numărat și membri Ansamblului ”Junii Petrileni” din Petrila, conduși de Costică și Mariana Cigmăian.

Tinerii dansatori din Valea Jiului au prezentat în spectacolele lor dansuri de pe ”Valea Momârlanilor”, bucurându-se de un mare succes la publicul spectator prezent în număr foarte mare la acest eveniment. Pe lângă faptul că au jucat și au cântat, junii noștri s-au bucurat de timpul foarte frumos de pe litoral pe care l-au valorificat din plin atât pe plajă cât și în apa mării.

Următorul proiect pe care și l-au propus dansatorii petrileni este participarea la Festivalul Internațional de Folclor ”Copiii Munților și Văilor” de la Niebok – comuna provinciei Dydnia, 27 iunie – 02 iulie 2019, la invitația Centrului Cultural Municipal din Dydnia, unde participă grupuri de folclor din Bulgaria, Slovacia, Turcia, Ucraina, Macedonia și Polonia.