Broșura Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!” se va regăsi în toate avioanele TAROM

Home Stiri la zi Broșura Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!” se va regăsi în toate avioanele TAROM
Broșura Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!” se va regăsi în toate avioanele TAROM

TAROM este noul partener al Campaniei naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), pentru ca un număr cât mai mare de români să fie informați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au, dar și cu privire la riscurile la care se expun în țările în care intenționează să lucreze, să studieze și/sau să locuiască.

Ca urmare a colaborării dintre MRP și TAROM, broșura informativă a Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!” se va regăsi de acum la bordul tuturor aeronavelor companiei. Consultând materialele, pasagerii se vor putea informa cu privire la modalitățile legale de a lucra în străinătate, instituțiile abilitate în a oferi sprijin în cazul în care o persoană este victima unui abuz sau a traficului de persoane, continuarea studiilor în România, modalitățile sigure de a efectua tranzacții bancare în România dintr-un alt stat UE ș.a..

”Un cetățean informat este un cetățean câștigat! Cu toții am fost martorii unor povești de viață incredibile trăite de românii noștri de peste hotare. Nu putem îndrepta trecutul, dar putem învăța din el. Vrem să prevenim situațiile care pot duce la abuzuri, de orice natură ar fi ele, atât cât este posibil. MRP se va preocupa constant să informeze, iar parteneriatele cu cei care ne pot ajuta în răspândirea mesajelor vor continua. În orice loc din lume ar alege să muncească sau să studieze, românii trebuie să știe cui se pot adresa în caz de nevoie și ce pași trebuie să urmeze înainte de plecare”, a declarat ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero.