Cum vede liderul social-democraților hunedoreni, rezultatele Congresului PSD din 29 iunie

Home Politică Cum vede liderul social-democraților hunedoreni, rezultatele Congresului PSD din 29 iunie
Cum vede liderul social-democraților hunedoreni, rezultatele Congresului PSD din 29 iunie

Un număr de 89 de delegați ai Organizației județene PSD Hunedoara au fost prezenți la Congresul PSD din 29 iunie 2019 desfășurat la București. Președintele social-democraților hunedoreni, deputatul Laurențiu Nistor, apreciază că la Congresul din 29 iunie Partidul Social Democrat a arătat că este un partid puternic, capabil să reclădească pe unitate, dialog, respect și decență. Mai mult, Nistor apreciază că PSD a dovedit că este echipa cu cele mai bune soluții, formată din oameni uniți și preocupați de binele societății și de bunăstarea românilor.

”Colegii mei au demonstrat că au înțeles ce vor oamenii – cetățenii nu mai vor război, nu mai vor certuri la nivelul partidului, nu mai vor să schimbăm guvern după guvern. Oamenii nu vor promisiuni, ei vor lucruri concrete, iar un lucru este sigur – guvernarea PSD nu a fost perfectă, dar cu siguranță a fost una eficientă. Așadar, acest Congres, aceste alegeri, nu au fost despre persoane, despre putere sau interese, acest Congres a fost despre programul de guvernare și despre responsabilitatea a ceea ce avem încă de făcut”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

În opinia acestuia, Guvernul condus de noul președinte al PSD, Viuorica Dăncilă, a readus România printre statele cu cea mai puternică creştere economică. ”Am finanţat şi finanţăm toate localităţile României să se dezvolte în acelaşi ritm prin PNDL. Am deblocat fondurile europene – când am preluat guvernarea de la tehnocraţi, în 2016, absorbţia era zero. Astăzi am adus-o aproape de media europeană, iar aceşti bani europeni au intrat în economie, s-au creat locuri de muncă şi s-au plătit mai mulţi bani către bugetul de stat. Dacă privim cu sinceritate în urmă, știm cu toții că Partidul Social Democrat s-a străduit dintotdeauna să facă mai mult pentru oameni”, spune Laurențiu Nistor.

Acesta arată, în același timp, că una dintre cele mai importante măsuri de guvernare anunțată de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în cadrul Congresului PSD este raportarea salariului minim la valoarea câștigului salarial mediu brut pe economie. ”Mai simplu spus, când cresc salariile pe toată economia, atunci obligatoriu va crește și salariul minim, care va fi 50% din media câștigului salarial brut din România. Pentru salariații cu studii superioare acest procent va fi de 60%. Măsura se va aplica chiar din acest an, de la 1 decembrie. În acest fel, avem garanția că nimeni nu este lăsat în urmă și că beneficiile creșterii economice se vor regăsi în buzunarele tuturor românilor. Este o măsură social-democrată 100%. Avem un calendar, avem un program de guvernare, avem o echipă unită, care își asumă parcursul acestui partid și, în mod cert, mai avem mult de muncă, dar cu siguranță vom reuși să facem tot ce putem mai bine pentru oameni”, a mai precizat deputatul Laurențiu Nistor, liderul organizației județene a PSD Hunedoara.