Cupa ”Nedeia Vulcăneană” la handbal a fost câștigată de Handbal Club Bor din Serbia

Home Stiri la zi Cupa ”Nedeia Vulcăneană” la handbal a fost câștigată de Handbal Club Bor din Serbia
Cupa ”Nedeia Vulcăneană” la handbal a fost câștigată de Handbal Club Bor din Serbia

Pentru că CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan are o deosebit de activă secție de handbal, organizatorii ediției din acest an a ”Nedeii Vulcănene” au cuprins în programul activităților sportive dedicate acestui eveniment tradițional din localitate, și desfășurarea unui turneu internațional de handbal (fete). Meciurile disputate în cadrul acestei competiții, de echipele de handbaliste din județul Hunedoara, Arad și Craiova, cărora li s-au alăturat sportivii de la HC Bor din Serbia (localitate recent înfrățită cu municipiul Vulcan), au demonstrat calitatea deosebită a pregătirii fetelor pasionate de handbal dar și calitatea antrenorilor și implicarea părinților în susținerea sportivelor.

Finala pentru locurile 1 și 2 s-a jucat la o temperatură mare, generată mai ales de emoțiile tuturor celor prezenți. Această finală a adus față în față sportivele de la CSS Vețel și Handbal Club Bor. Meciul a fost unul cu adevărat demn de o finală handbalistică, fapt dovedit și de scorul strâns dintre cele două combatante de pe teren, care a fost păstrat pe toată durata meciului. Ambele echipe au luptat cu toate eforturile pentru victorie. Nefericita accidentare a portarului echipei din Bor, a adus în poarta acesteia portarul echipei de junioare 4 din cadrul Clubului Sportiv Mihai-Viteazu – Vulcan. Colaborarea dintre fetele din Serbia și vulcăneanca noastră a adus, într-un final, victoria sârboaicelor, care au obținut titlul de campioane ale acestei ediții a Cupei ”Nedeia Vulcăneană” la handbal.

Mai mult, antrenorul echipei HC Bor, Slavoijub Stevanovic a primit din partea organizatorilor și Cupa Prieteniei Româno-Sîrbe.

Echipa de handbal din Vulcan s-a clasat pe locul al III-lea.

În virtutea relațiilor dintre Vulcan și Bor, la viitoarele competiții de gen organizate de prietenii sârbi, vor fi invitate să participe și handbalistele noastre.