Primii tineri români de pretutindeni, participanți la Tabăra ARC 2019, au ajuns în județul Hunedoara

Home Educație Primii tineri români de pretutindeni, participanți la Tabăra ARC 2019, au ajuns în județul Hunedoara
Primii tineri români de pretutindeni, participanți la Tabăra ARC 2019, au ajuns în județul Hunedoara

Aproape 50 de tineri din comunitățile românești de lângă orașele grecești Atena și Salonic, participanți la cea de-a treia ediție a Taberelor ARC, au ajuns deja în județul Hunedoara, la centrul de agrement Căprioara. Aceștia au fost întâmpinați de prefectul județului Hunedoara – Tiberiu Fabius Kiszely și de directorul DJST Hunedoara – Lorincz Szell, care le-au transmis un mesaj de „Bun venit” tinerilor români veniți din Grecia.

De asemenea, tinerii români din Grecia au fost primiți de către președintele Mircea Bobora, vicepreședintele Sorin Adrian Vasilescu și administratorul public, Costel Avram, în sala de ședințe a Consiliului Județean Hunedoara. Președintele Mircea Flaviu Bobora le-a urat „Bun venit” tinerilor români și i-a îndemnat să fructifice această experiență descoperind bogata zestre a județului Hunedoara, locul în care a luat naștere poporul român.

Reamintim că în perioada 1 iulie – 12 august, în județul Hunedoara (tabăra Căprioara) vor veni aproximativ 300 de tineri români de pretutindeni (în șase serii). Programul este destinat elevilor şi tinerilor români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora și este organizat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Turismului.

Activităţile organizate în cadrul Programului se axează pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Obiectivele Programului de tabere „ARC” sunt:

  • Sprijinirea românilor de pretutindeni pentru a-și păstra și afirma identitatea etnică, lingvistică, religioasă și culturală;
  • Dezvoltarea legăturilor cu România ale românilor de pretutindeni, îndeosebi copiii și tinerii cu rezultate deosebite;
  • Promovarea imaginii României și a românilor în rândul comunităților românești din afara granițelor;
  • Promovarea educației în limba română și accesul la valorile patrimoniului cultural românesc;
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare în limba română și mijlocirea contactului între etnicii români din diferite țări.

Deschiderea oficială a Taberei ARC va avea loc sâmbătă, 6 iulie, la ora 10, la tabăra Căprioara.