Luni, 8 iulie 2019, se dă startul înscrierilor la Universitatea din Petroșani

Home Educație Luni, 8 iulie 2019, se dă startul înscrierilor la Universitatea din Petroșani
Luni, 8 iulie 2019, se dă startul înscrierilor la Universitatea din Petroșani

Începând de astăzi, 8 iulie 2019, timp de două săptămâni, absolvenții de liceu cu Bacalaureat, dar și studenții licențiați au posibiltatea de a se înscrie pentru unul din cele peste 1200 de locuri disponibile în oferta academică propusă în acest an de Universitatea din Petroșani. Înscrierile pot fi efectuate fie la Centrul de înscriere de la Petroșani, dar și on-line, prin intermediul secțiuni special de pe pagina de internet: a Universității, la adresa web: www.upet.ro/admitere.

Tot aici pot fi găsite toate informațiile privind oferta educațională pentru licență, master și doctorat disponibilă pentru cele 3 Facultăți din componența instituției academic din Valea Jiului, dar și pașii care trebuiesc parcurși de candidați pentru înscriere, documentele necesare la dosar, taxele care trebuiesc achitate, precum și alte informații utile.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin apreciază că, pentru noul an universitar 2019/2020 Universitatea din Petoșani are o gamă diversificată de domenii de studio și specializări pentru cei care doresc să devină studenți ai uneia din cele trei facultăți – Facultatea de Mine, Facultatea de Mașini și Instalații, respectiv Facultatea de Științe. Mai mult, acetsa precizează că pentru a veni în sprijinul potențialilor săi studenți, Universitatea din Petroșani și-a extins activitatea, reușind în acest an să acrediteze trei noi specializări academice la Deva și Hunedoara.

”Universitatea din Petroșani are o tradiție academică de 70 de ani în învățământul universitar, bucurându-se de calificativul de Universitatea cu grad de încredere ridicat. Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în străinătate, Universitatea noastră asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe și variate domenii, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ. E important să precizăm că pregătirea solidă a absolvenților noștri le-a oferit acestora posibilitatea să se adapteze și să se integreze rapid la condițiile și metodele de lucru din alte țări cum ar fi SUA, Canada, Germania, Franța, Italia, Spania, Israel dar și de pe alte continente ca America de Sud, Africa sau Asia. Pretutindeni, absolvenții formați la Universitatea din Petroșani sunt cotați printre profesioniștii buni ai ramurilor în care activează. Cu acestă carte de vizită îi întâmpinăm și în acest an pe cei care doresc să devină stundenții noștri”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității.

Mai mult, în opinia acestuia, și alte argumente importante stau la baza unei oferte academice deosebite și eficiente. Astfel, recoturul Radu Sorin arată că la Universitatea din Petroșani se formează specialiști capabili să se adapteze cerințelor economiei de piață și noilor tehnologii, care să aibă cunoștințe tehnice, economice și manageriale de cea mai înaltă calificare. De asemenea, Universitatea din Petroșani acordă anual circa 450 de burse de studiu pentru performanță și merit, circa 150 de burse pentru studenții basarabeni de origine română și circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional, având valori cuprinse între 580 de lei și 1.200 de lei. În plus, anual, circa 70 de studenți ai Universității din Petroșani beneficiază de mobilitate de studiu sau un stagiu de practică cu finanțare europeană, în țări ale UE, prin programul Erasmus+.

”La toate acestea, se adaugă alte și alte argumente care plasează oferta academică a Unversității din Petroșani în rândul celor propuse de alte instituții de învățământ superior din marile centre universtare ale țării, dar la costuri mult mai mici, atât în privința taxelor, cât mai ales a facilităților pe care punem la dispoziția studenților noștri. Cu aceste argument îi așteptăm, în următoarele două săptămâni, pe toți cei care doresc să urmeze cursurile universitare pentru a-li desăvârsi pregătirea educațională, să vină să ne cunoască, să analizeze oferta noastră și să aplice pentru înscriere la una sau mai multe din specializările noastre”, mai spune rectorul Radu Sorin.