Lucrările la apă și canalizare restricționează traficul rutier în Petroșani

Home Economie Lucrările la apă și canalizare restricționează traficul rutier în Petroșani
Lucrările la apă și canalizare restricționează traficul rutier în Petroșani

Lucrările care se execută pe raza municipiului Petroșani, în cadrul proiectului european implementat de Apa Serv Valea Jiului în vederea modernizării rețelelor de apă și canalizare, intră într-o etapă în care vor fi necesare inclusiv aplicarea unor restricții temporare de circulație rutieră. Potrivit directorului general al Apa Serv, Cristian Ionică, acestea vor fi aplicate în special în zona cartierului Aeroport și în zona platformei industriale de la Livezeni.

”Am ajuns cu lucrările de modernizare a sistemului de apă și canalizare de la Petroșani pe strada Aviatorilor, unde începând de astăzi (luni, 8 iulie 2019 – n.r.) am închis temporar și circulația rutieră  pe un sens pentru a putea realiza săpăturile necesare. Este vorba de unele lucrări mai complexe, respectiv realizarea unui număr de 4 cămine de racord la apă potabilă care au o suprafață foarte mare și vor fi realizate cu armătură nouă. Din păcate vom fi nevoiți să restricționăm întregul trafic pe strada Aviatorilor, în zilele următoare, pentru a putea realiza aceste lucrări. Ne-am asigurat înainte de a lua această măsură din punct de vedere al managementului de trafic, cu trasee alternative, astfel încât cei care locuiesc în zonă și au mașinile parcate aici să poată circula. De asemenea, constructorul execută lucrările în așa fel încât, în caz de nevoie, chiar dacă drumul este închis, Salvarea sau Pompierii ori Poliția să aibă acces pe strada Aviatorilor”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Acesta a mai precizat că lucrări ample de acest fel vor fi efectuate în această vară și în zona platformei industriale de la Livezeni, unde de asemenea, vor fi aplicate restricții de circulație. În acest sens, în aceste zile, reprezentanții Apa Serv, împreună cu alte organe abilitate, analizează posibilitățile privind managementul de trafic care va trebui aplicat în această zonă. ”Vor fi lucrări ample în toată zona Petroșani Sud, nu doar pe strada Aviatorilor, ci și pe DN 66, pe zona cuprinsă între benzinăria Mol până la Fabrica de Pâine Ted. Asa înseamnă că, pe acest tronson, circulația rutieră va fi restricționată pe o bandă sau chiar pe două benzi de circulație. Oprirea circulației rutiere va fi făcută de comun acord cu Poliția Rutieră, după ce constructorul va face managementul de trafic. Probleme mai mari vom avea la sensul giratoriu di zona magazinului Kaufland, dar și acolo vom stabili împreună cu poliția măsurile pe care le vom adopta pentru a încurca cât mai puțin participanții la trafic”, a mai precizat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv.

Lucrările pentru realizarea acestor cămine de racord sunt foarte complexe, dar în același timp foarte importante în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă din municipiul Petroșani. Ele vor dura câteva luni, iar conducerea Apa Serv Valea Jiului le cere scuze șoferilor pentru problemele de trafic pe care le implică aceste lucrări care au însă ca scop final creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor din municipiul Petroșani.