Actrița Nicoleta Bolcă revine la conducerea Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Actrița Nicoleta Bolcă revine la conducerea Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani

Concursul organizat de Consiliul județean Hunedoara pentru ocuparea funcției de manager al Teatrului Dramatic ”Ion Dezideriu Sîrbu” din municipiul Petroșani a fost câștigat de actrița Nicoleta Bolcă. Aceasta a obținut nota 8,88 respectiv 8,76 pentru programul managerial prezentat comisiei și nota 9,01 la interviu, în timp ce competitoarea sa, actrița Irina Radu Bodea (actualul manager interimar) a obținut nora 8,44 pentru programul managerial și 7,36 la interviu.

Actrița Nicoleta Bolcă a demisionat în februarie 2017, după ce la adresa sa au fost formulate mai multe acuzații de către reprezentanții CJH. Nicoleta Bolcă a mai condus Teatrul din Petroșani timp de 13 ani, perioadă în care activitatea cultural-artistică a fost una extrem de apreciată de publicul iubitor de artă dramatică din Valea Jiului.

CJH a organizat un nou concurs pentru postul de manager al teatrului din Petroșani, după ce, în primăvara acestui an, la examenul de reevaluare, fostul manager Cosmin Rădescu (cel care i-a succedat pe post Nicoletei Bolcă în 2012), nu a obținut nota necesară pentru a-și putea continua activitatea și a fost revocat din funcție.