Dramaturgul Valeriu Butulescu, felicitat în Consiliul Municipal Petroşani pentru o stagiune teatrală de excepţie

Home Cultură Dramaturgul Valeriu Butulescu, felicitat în Consiliul Municipal Petroşani pentru o stagiune teatrală de excepţie
Dramaturgul Valeriu Butulescu, felicitat în Consiliul Municipal Petroşani pentru o stagiune teatrală de excepţie

Reîntors de curând din Republica Moldova, unde a participat la o nouă premieră a uneia dintre cele mai frumoase piese din dramatugia sa, scriitorul Valeriu Butulescu a fost felicitat în plenulo ședinței Consiliului local al municipiului Petroșani din 10 iulie.

Butulescu a avut parte de un elegant și binemeritat ”laudatio” chiar din partea distinsului prof.univ.dr.ing. Nicolae Iliaș, al cărui discurs rostit în plenul Consiliului local vi-l prezentăm în cele  ce urmează: „Pe 30 iunie a.c., pe scena Teatrului Republican „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Republica Moldova a avut loc premiera piesei „Herghelia albastră”, de Valeriu Butulescu. Spectacolul a ieşit excelent. Televiziunea naţională de la Chişinău titra: Un dramaturg din Petroşani lansează un nou gen de teatru, pe o scenă din republica Moldova. Iar regizorul spectacolului, maestrul în artă Gheorghe Mândru declară: „Este o piesă despre curaj, despre verticalitatea naţională, despre demnitatea naţională”. Valeriu Butulescu încheie stagiunea teatrală 2018-2019 cu un total de şapte premiere, dintre care patru peste hotare. Ca membru al Comisiei pentru Cultură din Consiliul Municipal Petroşani am plăcerea să vă comunic această performanţă remarcabilă pentru cultura noastră. Şi să-l felicit pe dramaturg pentru remarcabila sa activitate.”

Discurtsul profesorului Iliaș a fost unanim apreciat de consilierii locali prezenți la ședință, dar și de executivul local condus de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Scriitorul Valeriu Butulescu este membru al Consiliului local al municipiului Petroșani, for în care deține și calitatea de președinte al Comisiei pentru Cultură. De altfel, acesta a fost o prezență constantă în administrația publică locală, regională și centrală, după 1990, fiind pe rând consilier local, consilier județean sau deputat în Parlamentul României. De asemenea, Valeriu Butulescu, unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani este Cetățean de onoare al municipiului Petroșani.