Semaforizare pentru alte două treceri de pietoni din Petroșani

Home Administrație Semaforizare pentru alte două treceri de pietoni din Petroșani
Semaforizare pentru alte două treceri de pietoni din Petroșani

Primăria municipiului Petroșani a decis să introducă două noi sisteme de semaforizare pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona centrală a localității, pentru a crește gradul de siguranță la traversarea străzii de către pietoni.

Un astfel de sistem de semaforizare a fost deja instalat în imediata vecinătate a Primăriei municipiului Petroșani, la trecerea de pietoni către sediul vechi al Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”. Semaforul este unul cu buton de acționare de către pietoni, un element nou introdus în sistemul de semaforizare rutieră de la Petroșani. ”Am montat un semafor cu buton pentru pietoni în zona Școlii IG Duca – sediul vechi, pentru că aici avem una dintre cele mai utilizate treceri de pietoni din municipiul nostru. Noul sistem ne va permite să evităm blocajul în trafic, pentru că semaforul va fi activat doar la nevoie, prin acționarea butonului de comandă de către pietoni. În același timp, cred că prin introducerea unui semafor la această trecere de pietoni, creștem gradul de siguranță al pietonilor, în mod special al copiilor care merg sau vin de la școală”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Un al doilea sistem de semaforizare cu buton de acționare va fi instalat de administrația locală de la Petroșani și în zona trecerii de pietoni de la Spital. Aceasta, după cum se știe, a fost mutată din imediata vecinătate a sensului giratoriu, în fața centrului comercial din zonă.

Măsura introducerii acestor noi semafoare vine ca urmare a unei acțiuni prin care administrația locală de la Petroșani dorește să crească gradul de siguranță al pietonilor la traversarea celor mai intens circulate artere rutiere din oraș. Tot în această direcție, încă de anul trecut, trecerile de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, inclusiv de pe șoseaua de centură au fost puse în evidență prin introducerea unor elemente de iluminat stradal mai intens, care să facă vizibil marcajul de trecere destinat pietonilor. Reprezentații administrației locale invită participanții la trafic să respecte semnalizările rutiere și să reducă viteza în zonele marcate pentru trecerea pietonilor în municipiul Petroșani.