ISU testează din nou sistemul Ro-Alert în perioada 15-28 iulie

Home Stiri la zi ISU testează din nou sistemul Ro-Alert în perioada 15-28 iulie
ISU testează din nou sistemul Ro-Alert în perioada 15-28 iulie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara informează că, în perioada 15-28 iulie 2019 se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”, conform unui plan de testare.

Mesajul de testare va avea strict următorul conţinut: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie”, la care se va adăuga denumirea unităţii emitente (exemplu: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Hunedoara).

Premergător începerii testelor se vor dispune măsuri pentru informarea populaţiei, iar întreg personalul I.S.U. Hunedoara va fi instruit în vederea setării telefoanelor mobile astfel încât echipamentele să permită recepţionarea mesajelor de avertizare transmise prin RO-ALERT, conform indicaţiilor furnizate de operatorii de telefonie mobilă pentru telefoanele pe care aceştia le comercializează. Aceste informaţii sunt postate pe portalul https://ro-alert.ro/. Solicitarea de setare a telefoanelor mobile şi de furnizare a informaţiilor privind recepţionarea mesajelor de avertizare se va transmite tuturor reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale cu care se cooperează în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

I.S.U. Hunedoara va centraliza recepţionarea mesajului în rândul personalului propriu şi în rândul reprezentanţilor autorităţilor locale. Această activitate este necesară întrucât nu există o altă posibilitate de a culege date despre recepţionarea mesajelor decât de la utilizator. Centralizările pentru fiecare zi de testare în care se transmit mesaje vor fi comunicate la IGSU. Pentru o acurateţe cât mai bună a rezultatelor testării se va încerca, pe cât posibil, colectarea informaţiilor reale de la un număr cât mai mare de utilizatori de telefoane mobile, din toate reţelele publice mobile de comunicaţii electronice din ţară.

În situaţia în care, pe timpul desfăşurării testelor, se înregistrează evenimente care impun transmiterea unor mesaje de avertizare a populaţiei prin Sistemul RO-ALERT, se vor transmite cu prioritate mesajele reale.