Experiențe europene pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan în proiectul Erasmus+ ”Instruire pentru Viitor!”

Home Educație Experiențe europene pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan în proiectul Erasmus+ ”Instruire pentru Viitor!”
Experiențe europene pentru elevii Liceului Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan în proiectul Erasmus+ ”Instruire pentru Viitor!”

La sfârșitul semestrului II al anului școlar 2018-2019, două grupe de elevi de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” Vulcan au participat la o serie de schimburi de experiențe în mai multe state europene, în cadrul proiectului cu nr. 2018-1-RO-KA102-048571 – „Erasmus +, Instruire pentru Viitor!” în care aceștia sunt parteneri.

O primă deplasare a avut loc în Polonia, la  Japan Tech-Wrocław, Polonia, unde 14 elevi având calificarea de Tehnician transporturi au participat la efectuarea de activități practice în cadrul atelierelor service ale companiei Japan Tech-Wrocław, Polonia, alături de muncitorii acesteia. Potrivit profesorilor care i-au însoțit, au fost momente în care, spre cinstea lor, elevii de la Vulcan au lucrat cot la cot cu muncitorii, dar în compensație, aceste momente au fost urmate momente de relaxare și acumulare de cunoștințe generale din experiențele turistice trăite în vizitele efectuate în Orașul Wroclaw, la Palac Krolewski we Wroclaw (Muzeul de istorie) sau Grădina Zoologica Wroclaw. Tot în cadrul acestei deplasări, elevii de la Vulcan au avut ocazia de a vizita unul dintre cele mai dureroase locuri din istoria ultimului secol, într-o vizită incărcată de tristețe și durere la Lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau.

 

În cadrul aceluiași proiect, în această primăvară elevii vulcăneni au fost prezenți și în Germania, la Handwekskammer Postdam Germania unde un număr de 7 tehnicieni în automatizări de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan au demonstrat abilități excelente la efectuarea de activități practice în cadrul atelierelor școală ale unității de învățământ partenere, unde, în același timp, experiența acumulată în dialogul cu colegii germani i-a condus spre obținerea și a unui certificat de vorbitor în limbă germană nivel A1 .

La Handwekskammer din Postdam, elevii din Vulcan au lucrat sub îndrumarea inginerului Ingo Wegwner.

Cum după muncă vine și răsplata, grupul elevilor români prezenți în această deplasare în Germania, au avut numeroase momente de relaxare prin turism, în care au putut vizita Capitala Germaniei – Berlin, unde au văzut Parlamentul Federal, Poarta Brandemburg, Muzeul Pergamon, Parcul Sans Soucis,  Studioul de film și parcul tematic Babelsberg.

În concluzie, implicarea elevilor de la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, împreună cu profesorii lor, în derularea acestui program european, demonstrează că seriozitatea și perseverența generează întotdeauna rezultate pozitive și durabile.