Centenar sportiv în alb și negru la Petroșani

Home Stiri la zi Centenar sportiv în alb și negru la Petroșani
Centenar sportiv în alb și negru la Petroșani

Vremea potrivnică nu a fost un impediment pentru iubitorii de sport din Petroșani și din toată Valea Jiului să vină sâmbătă, 3 august 2019, la stadionul ”Jiul” (care poartă, de pe acum, numele legendarului jiulist Petre Libardi) pentru a participa la regalul oferit de aniversarea celor 100 de ani de la înființarea clubului-fanion de fotbal al Văii Jiului, Jiul Petroșani.

De mulți ani, tribunele stadionului din Petroșani nu au mai cunoscut o atmosferă de adevărat spectacol, precum cea pe care au realizat-o suporterii echipei ”Jiul”, în cinstea revederii unor sportivi care au făcut cinste culorilor alb-negru care au definit echipa de fotbal a minerilor din Valea Jiului. ”O galerie de suporteri demnă de cele mai mari galerii de suporteri ai marilor cluburi europene”, așa a definit fostul fotbalist al Jiului, Viorel Stancu, atmosfera din tribune de la sărbătoarea Centenarului CS Jiul Petroșani.

Într-un meci al legendelor din (aproape) toate generațiile care au scris istorie pentru fotbalul petroșenean, pe gazon au revenit sportivi legendari ai Jiului de la Mulțescu, Rozsnay sau Stoichiță, până la Sedecaru, Militaru sau Lasconi, alături de mulți alți fotbaliști, antrenori și conducători care au ținut sus stindardul alb-negru al CS Jiul Petroșani. Pentru statistică, trebuie să consemnă faptul că meciul legendelor Jiului s-a încheiat la egalitate: 3-3.

Manifestările dedicate aniversării Centenarului CS Jiul Petroșani au început însă la prima oră a zilei de sâmbătă, 3 august la sala de marmură a Primăriei din Petroșani, acolo unde a avut loc festivitatea în cadrul căruia primarul Tiberiu Iacob Ridzi le-a înmânat jiuliștilor diplome aniversare. Tot aici a avut loc lansarea volumului aniversar dedicat Centenarului CS Jiul, o carte-document realizată de gazetarul sportiv Genu Tuțu. Și tot aici s-au rostit cele mai frumoase discursuri despre trecutul, prezentul și viitorului acestui club sportiv, despre care toți oamenii de sport prezenți consideră că tradiția trebuie dusă mai departe.

Fotografii de Geza Szedlacseck