Universitatea din Petroșani oferă încă o șansă celor care doresc să-i devină studenți

Home Educație Universitatea din Petroșani oferă încă o șansă celor care doresc să-i devină studenți
Universitatea din Petroșani oferă încă o șansă celor care doresc să-i devină studenți

Cei interesați să devină studenți la una din cele trei facultăți ale Universității din Petroșani, atât pentru studiile de licență cât și pentru cele de master, vor avea o nouă șansă de a se înscrie pentru unul din locurile la specializările rămase disponibile după finalizarea primei sesiuni de înscriere desfășurată în luna iulie.

Astfel, în perioada 2-18 septembrie, Universitatea din Petroșani organizează o nouă sesiune de admitere. Aceasta se va desfășura online, prin intermediul secțiunii de înscriere disponibilă pe pagina oficială de web a instituției. Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că studenții pot opta, în cadrul fiecărei facultăți, pentru mai multe specializări, disponibile atât pe locuri fără taxă, cât și pe locuri cu taxă. ”În ceea ce privește studiile de licență, la Facultatea de Mine mai sunt disponibile 90 de locuri fără taxă și alte 142 cu taxă, pentru diverse specializări. La Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică mai avem disponibile 67 de locuri bugetate și alte 177 de locuri cu taxă. La Facultatea de Științe, în ceea ce privește locurile fără taxă, mai sunt disponibile 78 de locuri, iar cu taxă oferim alte 280 de locuri”, spune rectorul Universității din Petroșani.

Concursul de admitere pentru studiile de licență la Universitatea din Petroșani constă în analiza dosarului de admitere, nota fiind determinată prin medierea în procent de 60% a mediei de absolvire a examenului de Bacalaureat și 40% reprezentând nota obținută în examenul de Bacalaureat la proba obligatorie a profilului (pentru facultățile tehnice) respectiv la proba la alegere (pentru Facultatea de Științe).

Oferta detaliată privind locurile rămase disponibile pentru studii de licență și master la Universitatea din Petroșani, care pot fi ocupate în sesiunea de admitere din luna septembrie, este disponibilă în imaginile de mai jos: