Apa Serv reia campania ”Canalizarea nu este coș de gunoi !”

Home Economie Apa Serv reia campania ”Canalizarea nu este coș de gunoi !”

După ce, în urmă cu doi ani, în urma derulării unei campanii de conștientizare a cetățenilor asupra problemelor pe care le generează utilizarea defectuoasă a sistemului public de canalizare, numărul intervențiilor derulate de muncitorii de la Apa Serv pe rețelele de canalizare au scăzut semnificativ, în ultima perioadă problemele au reapărut.

Potrivit conducerii Apa Serv acest tip de avarii sunt din ce în ce mai des reclamate, iar în ciuda intervențiilor prompte ale echipelor de intervenție ale operatorului de apă și canalizare de la Petroșani, există situații în care canalele nu mai fac față volumului mare de mizerii care ajung în acestea. ”Începând de la deja cunoscutele șervețele și cârpe și PET-uri și tot ce e posibil și imposibil. Am avut o mare surprindere săptămâna trecută când a trebuit să oprim tot ce înseamnă treapta mecanică la stația de epurare de la Dănuțoni, pentru că am găsit chiar o piele de vacă. Colegii mei au găsit, mai apoi, stomacul pe rețele în cartierul Colonie din Petroșani”, a declarat directorul general al ApaServ, Cristian Ionică.

Șeful Departamentului Exploatare al ASVJ, Florin Donisă spune că situația este, din păcate, una similară și pentru alte cartiere, inclusiv din zona centrală a municipiului Petroșani. ”Am găsit la intervenția pe o rețea de canalizare chiar din zona Primăriei, tot felul de șervețele și cârpe care nu au ce căuta în canalizare”, a explicat Florin Donisa.

Din păcate, fie lipsa de informare, fie indiferența, fie diverse alte motive, mai mult sau mai puțin obiective, cauzează tot mai multe probleme pentru operatorul regional de apă și canalizare din Valea Jiului. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor săi, Apa Serv Valea Jiului va relua campania de informare ”Canalizarea nu este coș de gunoi !” Directorul general al companiei de apă, Cristian Ionică speră că, prin intermediul acesteia, utilizatorii vor cunoaște mai bine ce pot și, mai ales, ce nu pot să arunce în vasele de toaletă, dar și pericolele la care se expun cei care nu utilizează corespunzător rețelele publice de canalizare.