Valea Jiului dă un candidat pentru alegerile prezidențiale

Home Politică Valea Jiului dă un candidat pentru alegerile prezidențiale
Valea Jiului dă un candidat pentru alegerile prezidențiale

După Miron Cozma și Alexandru Raj Tunaru, Valea Jiului va avea un al treilea candidat înscris într-o cursă electorală pentru ocuparea celei mai înalte demnități din statul român. Candidatura surpriză vine de data aceasta din partea lui Avram Iancu, bibliotecarul ajuns celebru pentru pasiunea sa pentru sportul extrem și pentru recordurile stabilite în ultimii ani, odată cu performanțele sale sportive de excepție: traversarea înot a Canalului Mânecii, parcurgerea Dunării de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră și parcurgerea distanței Sulina-Constantinopol, înot pe Marea Neagră.

În declarația sa privind anunțul deciziei de a candida la Președinția României, Avram Iancu arată că în urmă cu 5 ani, la 7 august 2014, a pornit o revoluție română la înotul în ape deschise. ”În premieră pentru România un român născut și crescut la poalele Munților Parâng  ataca înot apele învolburate ale Canalului Mânecii. Au fost 3 încercări eșuate dar nu am cedat lupta. A venit și marea zi a izbândei când după 17 ore și 54 de minute de înot continuu și 62 de kilometri parcurși am înfipt unicul și sfântul drapel al patriei noastre pe țărmul Franței. Apoi am înotat în 89 de zile întregul fluviu Dunărea de la izvoare și până la vărsare stabilind o premieră mondială înotând fără costum de protecție. Se împlineau 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Deși România este în Europa dintotdeauna. Cu aceasta ocazie am dorit sa transmit colegilor de continent că identitatea noastră națională este milenară și că ADN-ul românesc este puternic. Efortul meu, într-adevăr, a unit Europa într-un sentiment de admirație iar americanii de la World Open Water Swimming Association au făcut o nominalizare ISTORICĂ pentru România: Avram Iancu – Man of the year 2017 la înotul mondial în ape deschise”, spune Avram Iancu.

Acesta amintește și despre celelalte performanțe ale sale, în sport, despre care crede că fiecare în parte a avut și o ”misiune” națională: ”Sunt extraordinare faptele eroilor dar cele mai mărețe lucruri sunt acelea pe care oamenii le fac ÎMPREUNĂ. Așadar, în primăvara anului în care sărbătoream Marea Unire a tuturor românilor, împreună cu fratele meu moldovean Ion Lazarenco Tiron ( nominalizat pentru primirea Premiului Nobel pentru Pace), am înotat UMĂR LA UMĂR ultimii 100 de kilometri ai Prutului. N-am dorit sa secăm Prutul dintr-o sorbire cum, odinioară, s-a dorit secarea Milcovului. Dar, da, am dorit să înotăm ultima parte a Prutului, până la vărsarea lui în Dunăre, acolo unde își pierde identitatea de râu și de …graniță. În toamna anului 2018 am continuat sa celebrez Marea Unire parcurgând propriul meu drum: fără de praf și urme. Am înotat 60 de zile de la Sulina la Istanbul cucerind, astfel, în mod pașnic…Constantinopolul. Ne-am adus  aminte de sacrificiul marelui Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi. Ecoul mesajului transmis cu secole în urmă se aude și azi! Dragostea de neam, de glie, de codru, de credință, de identitate națională sunt valori care transcend chiar și moartea. Că puterea credinței transcende orice este dovedit și de faptul că am reușit să performez și într-un alt domeniu afară de cel care m-a consacrat. Sub protecția divină am învins frigurile Cercului Polar și am dus drapelul României până la capătul lumii, pe malul Oceanului Arctic, ocupând  locul 3 la una dintre cele mai grele curse de pe planetă”, a mai spus Avram Iancu.

Sub lumina acestor fapte, sportivul și bibliotecarul din Petroșani ce poartă numele unui alt brav patriot român, ne anunță că intențiile sale pentru viitorul cincinal sunt cât se poate de certe, chiar dacă presupun o probă de înot în cele mai tulburi ape. ”Voi candida independent la alegerile prezidențiale din acest an. Să fie clar! Eu  nu „intru în politică” pentru că AVRAM IANCU tocmai asta face; declanșează adevărata revoluție română a poporului tocmai împotriva clasei politice românești care trebuie schimbată. E un strigăt de disperare a unei generații sacrificate care nu mai vrea să-și vadă și copiii sacrificați pe altarul diletantismului politic, incompetenței, slugărniciei, îmbogățirii peste noapte, a trădării și înrobirii. Nu sunt naiv! Știu cu ce forțe demonice vom lupta. Apele în care mă aventurez sunt tulburi. Valuri imense se vor ridica și mă vor lovi. Rechinii îmi vor da târcoale pentru a mă mușca letal. Meduzele mă vor otrăvi și ele. Curenții îmi vor fi cu toții potrivnici. Furtunile vor fi năprasnice. În acest context am o singură șansă; ca mâna dreptă să mi-o ancorez în brațul puternic al lui Hristos iar mâna stângă să o ancorez în brațul iubit al poporului. Doar așa vom putea umbla împreună peste ape! Doar așa vom putea face din Administrația Prezidențială un bastion emblematic de încredere și de recâștigare a demnității tuturor românilor”, a declarat Avram Iancu.

În aceste zile, acesta a demarat și campania pentru strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru a se putea înscrie oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, convins fiind că poate fi pentru următorii 5 ani Președintele tuturor românilor, din România și de pretutindeni.

Programul electoral cu care Avram Iancu ia startul campaniei pentru Președinția României, pooate fi consultat urmând linkul: http://iancuavram.ro/prezidentiale/