”Informare acasă, siguranță în lume !” Campania MRP a ajuns la Deva.

Home Stiri la zi ”Informare acasă, siguranță în lume !” Campania MRP a ajuns la Deva.
”Informare acasă, siguranță în lume !” Campania MRP a ajuns la Deva.

Etapa a doua a Campaniei Naționale „INFORMARE ACASĂ! SIGURANȚĂ ÎN LUME!” – 2019, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (M.R.P.) a ajuns și în județul Hunedoara.

Luni, 12 august 2019, subsecretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor IONESCU, împreună cu reprezentanții instituțiilor partenere, a prezentat cele mai importante elemente ale campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019, etapa a II-a.

Alături de acesta, la evenimentul organizat în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, au mai fost prezenți, consilierul președintelui AEP, Titi SULTAN, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu KISZELY, subprefectul județului, Dorel Ovidiu BRETEAN, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu BOBORA, Viorel SĂLAN, senator precum și reprezentanți ai ANITP – Centrul Regional Alba-Iulia, ITM Hunedoara, AJOFM Hunedoara, ANA -Centrul Regional Alba-Iulia precum și reprezentanți au autorităților administrației publice locale și ai instituțiilor publice.

Subsecretarul de stat, Victor Ionescu le-a transmis celor prezenți elementele campaniei destinate românilor care intenționează să lucreze, să studieze sau să se stabilească peste hotare fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență sau fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni și noutățile privind votul în străinătate.

Partenerii MRP în cadrul Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!“ sunt Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, Ministerul Fondurilor Europene, Agenția Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției.