Din 15 august, se redeschide drumul de acces spre Poiana Pelegii din Munții Retezat

Home Administrație Din 15 august, se redeschide drumul de acces spre Poiana Pelegii din Munții Retezat
Din 15 august, se redeschide drumul de acces spre Poiana Pelegii din Munții Retezat

Lucrările de reabilitare și punere în siguranță a drumului județean 685 din Munții Retezat au fost finalizate, pe tronsonul aflat în administrarea Consiliului județean Hunedoara, până la Cabana Rotunda. Drumul urmează să fie redeschis circulației rutiere, după ce în ședința Consiliului Județean Hunedoara din data de 14 august 2019 a fost aprobat și proiectul de hotărâre necesar privind redeschiderea circulației pe DJ 685, pe tronsonul cuprins între Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii (km 48+700).

”De mâine, 15 august, pe sectorul de drum aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, cuprins între barajul hidrotehnic Gura Apelor și Cabana Rotunda, se va circula foarte bine. La fel se va circula și pe drumul forestier cuprins între Cabana Rotunda și Poiana Pelegii aflat în administrarea Direcției Silvice. Părerea mea este că nu trebuia lăsat atâta timp să treacă până să refacem acest drum” a declarat administratorul public Costel Avram, la încheierea ședinței Consiliului Județean Hunedoara.

Lucrările realizate de drumari, pe sectorul de competență al Consiliului Județean Hunedoara, au vizat refacerea unei porțiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa, s-au curățat șanțurile colmatate și s-a lărgit terasamentul drumului pe mai multe porțiuni.

Ca element de noutate, redeschiderea drumului vine și cu o restricționare a circulației autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Administratorul județului Hunedoara apreciază că redeschiderea acestui important drum turistic din județ este nu doar un cadou pentru cei care aleg Retezatul ca destinație pentru minivacanța de Sfânta Maria, ci și o altă promisiune asumată și onorată cu responsabilitate de administrația județeană. ”Ca om de cuvânt ce mă știu, mă încearcă un sentiment de mândrie știind că pot să vă comunic, cu fruntea sus, că am îndeplinit la termenul pe care l-am asumat, o altă promisiune făcută hunedorenilor. Astfel, sunt în măsură să anunț că DJ 685 va fi deschis circulației rutiere începând de mâine, 15 august, până în inima Parcului Național Retezat, la Poiana Pelegii. În Consiliul județean Hunedoara a fost aprobat astăzi proiectul de hotărâte privind redeschiderea circulației pe acest tronson de drum, de la Gura Apei până la Cabana Rotunda, iar cei de la Romsilva m-au anunțat chiar acum că au finalizat și ei reabilitarea tronsonului de drum care le aparține de la Cabana Rotunda la Poiana Pelegii. Acestea fiind spuse, de sărbătoarea Sfintei Maria redeschidem, așa cum am promis, principala poartă de acces rutier spre Parcul Național Retezat”, a mai precizat Costel Avram

Reamintim că măsura închiderii temporare a DJ 685, pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor – Cabana Rotunda – Poiana Pelegii, a intrat în vigoare în data de 22 mai 2018.  Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson s-a impus din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii a avut ca scop prevenirea unor accidente nedorite.