Doi pianiști de excepție ai României concertează la Petroșani în turneul ”Silvestri 50”

Home Cultură Doi pianiști de excepție ai României concertează la Petroșani în turneul ”Silvestri 50”
Doi pianiști de excepție ai României concertează la Petroșani în turneul ”Silvestri 50”

Doi pianişti de excepţie ai României, Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu vor susține un concert extraordinar la Petroșani. Evenimentul va avea loc sub genericul „Silvestri 50” și va fi găzduit în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani vineri, 23 August 2019, cu începere de la orele 19:00. Evenimentul cultural este organizat în seria acțiunilor culturale cu scop caritabil derulate de Asociația ”Fabrica de pian” de la Școala de Muzică din municipiul Petroșani.

Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu vin astfel să întareascã rândurile „Fabricii de Pian”, sǎ susţina proiectul prin care membrii acesteia dodoresc sǎ promoveze și să creeze evenimente culturale deosebite pentru comunitatea din Valea Jiului, dar și să strângă fondurile necesare pentru achiziţia unui pian de concert şi 5 pianine de studiu, cu ajutorul cărora va fi revitalizată Secţia de Muzicǎ a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroşani.

Potrivit organizatorilor, concertul ”Silvestri 50” este un omagiu adus celui ce a fost Constantin Silvestri, apreciat dirijor, compozitor și pianist român.

Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu formează un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului cuprinde participări în 26 de festivaluri naționale și internaționale, concerte cu orchestra și peste 400 de recitaluri în țară (88 de localități) şi în străinătate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alături de cele 15 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Lehliu-Gară, Moreni, Petrila, Praid, Târnăveni și Titu. Un concert aparte, în premieră, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și cursuri de măiestrie susținute ca profesori invitați. Corina Rãducanu şi Eugen Dumitrescu sunt absolvenți ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite orașe și regiuni ale țării (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Rădăuți, Reghin, Reșița, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Munții Retezat).

Accesul publicului la acest concert se face fară invitaţie sau bilet. Conce