Natură și tradiție, de Sfânta Maria, la ”Nedeia Troiței” din Parâng

Home Reportaj Natură și tradiție, de Sfânta Maria, la ”Nedeia Troiței” din Parâng

Iubitorii de natură și tradiții din Petroșani și din toată România sunt așteptați joi, 15 august 2019, pe platoul situat la cota 1500m din zona turistica Parâng, unde va avea loc o nouă ediție a evenimentului ”Nedeia Troitei”.

Acest eveniment este organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, împreună cu comunitățile de momârlani și este dedicat păstrării și promovării tradițiilor locale. ”Tradițiile românești rămân tezaurul nostru cel mai de preț și trebuie să facem tot ce se poate ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor, precum și a adulților. Din străbuni, sfintele sărbători sunt celebrate prin nedei, sărbători ale poporului, pline de bucurie și pioșenie”, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

În cadrul activităților organizate în Parând cu prilejul ”Nedeii Troiței”, eveniment care marchează și sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare), la troița din Parâng va avea loc o slujba religioasă, urmată de sfințirea bucatelor care vor fi servite, gratuit, tuturor participanților. Slujba va începe de la ora 13:00, după care va urma o petrece tradițională cu cântec, joc și voie bună.

Autoritățile locale de la Petroșani au decis ca, pentru toți cei care doresc să participe la ”Nedeia Troiței”, transportul cu telescaunul către poiana troiței să fie gratuit.

Pentru buna organizare a evenimentului, au fost alocați de la bugetul local al municipiului Petroșani 15.000 de lei.