Dezvoltarea infrastructurii rutiere și a legăturilor între zonele mai greu accesibile, în atenția Consiliului Județean Hunedoara

Dezvoltarea infrastructurii rutiere și a legăturilor între zonele mai greu accesibile sunt în atenția Consiliului județean Hunedoara, care caută permanent soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetățenii din zonele izolate ale județului.

În acest context, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, împreună cu senatorul de Hunedoara Viorel Sălan au fost prezenți marți, 20 august 2019, în mijlocul locuitorilor din comuna Balșa. Aici, localnicii din satul Stăuini – un sat cu 70 de gospodării – sunt cei care au cerut ajutorul autorităților județene și parlamentarilor de Hunedoara în încercarea de a rezolva problema accesului dinspre Mada către localitatea lor, care se realizează pe un drum comunal nemodernizat, greu accesibil inclusiv vara.

Președintele CJ Hunedoara și senatorul Viorel Sălan le-au promis oamenilor că vor căuta soluții împreună cu administrația locală pentru rezolvarea favorabilă a acestei solicitări.

În zonă, Consiliul Județean Hunedoara a modernizat drumul județean DJ 705L care asigură legătura dintre DJ 705 și satul Mada. Pe de altă parte, Consiliul Județean Hunedoara are în plan realizarea unei mai bune legături rutiere între localitățile comunei Balșa și localitățile din zona Bradului, dar și spre județul Alba. Astfel, la întâlnirea cu cetățenii din zona Balșa s-a discutat despre modernizarea DJ 741, pe tronsonul Poiana – Bucureșci, care ar asigura legătura rapidă între Balșa – Bucureșci – Crișcior. De asemenea, s-a discutat despre continuarea lucrărilor de plombare a drumului și toaletarea vegetației între Balșa și Poiana (DJ 705, DJ 741).