PNL cere sesiune extraordinară în Parlament, la final de august

Parlamentarii ar putea să revină mai devreme la muncă, după ce PNL a reușit să strângă semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a acestei camere a Parlamentului, în perioada 26-30 august.

Deputatul PNL Lucian Heiuș, liderul liberalilor hunedoreni spune că 117 deputați ai PNL, USR, PMP și Pro România au semnat pentru ca în perioada 26 – 30 august să fie deschisă această sesiune extraordinară, în care parlamentarii sunt chemați să dezbată și să decisă asupra unor chestiuni de importanță națională, după cum urmează:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19 000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.
  • Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei PSD- ALDE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.