PNL cere sesiune extraordinară în Parlament, la final de august

Home Politică PNL cere sesiune extraordinară în Parlament, la final de august
PNL cere sesiune extraordinară în Parlament, la final de august

Parlamentarii ar putea să revină mai devreme la muncă, după ce PNL a reușit să strângă semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților pentru organizarea unei sesiuni extraordinare a acestei camere a Parlamentului, în perioada 26-30 august.

Deputatul PNL Lucian Heiuș, liderul liberalilor hunedoreni spune că 117 deputați ai PNL, USR, PMP și Pro România au semnat pentru ca în perioada 26 – 30 august să fie deschisă această sesiune extraordinară, în care parlamentarii sunt chemați să dezbată și să decisă asupra unor chestiuni de importanță națională, după cum urmează:

  • Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19 000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.
  • Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.
  • Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei PSD- ALDE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii.
  • Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.