Primăria Lupeni demarează lucrări de modernizare la ”Parcul copiilor” de la Bărbăteni

Home Administrație Primăria Lupeni demarează lucrări de modernizare la ”Parcul copiilor” de la Bărbăteni
Primăria Lupeni demarează lucrări de modernizare la ”Parcul copiilor” de la Bărbăteni

Primăria municipiului Lupeni va începe în această toamnă ample lucrări de reabilitare și modernizare la ”Parcul Copiilor” din Bărbăteni, cel mai mare parc de pe raza localității.

Informația a fost confirmată de primarul Lucian Resmeriță, care spune că administrația locală din municipiul Lupeni va face aici investiții majore, constând nu doar în reabilitarea aleilor și a zonelor verzi, ci și în dotarea cu mobilier specific și montarea de instalații de joacă pentru copii. ”Vom începe chiar în această toamnă lucrările de modernizare la Parcul din Bărbăteni, cel mai mare parc din municipiul Lupeni, pe care dorim să-l transformăm într-un parc modern, în care să se poată destinde și bucura toți oamenii din municipiul nostru, de la cei mici până la cei în vârstă. Pentru cei mici vom achiziționa jocuri noi, moderne, atractive și, mai în glumă, mai în serios, pot spune că vor fi atât de multe instalații de joacă în acest parc încât copiilor nu le va ajunge o singură zi ca să le utilizeze pe toate. Tot aici, vom reface aleile de promenadă, vom monta un sistem modern de iluminat public, specific zonelor cu astfel de destinație și utilitate, vom avea chiar și o instalație de jocuri de lumini. Practic, regândim și reamenajăm în totalitate acest parc, astfel încât, cred eu, Parcul de la Bărbăteni va deveni cel mai frumos parc din municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În ultimii ani, atenția administrației locale asupra reabilitării și modernizării parcurilor din oraș ori chiar a amenajării altora noi, a fost una deosebit de importantă, iar investițiile realizate în această direcție de autorități au făcut ca, în prezent, Lupeniul să fie localitatea cu cele mai multe parcuri din regiunea Văii Jiului.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că acest tip de investiții sunt și necesare, dar se bucură și de apreciere aproape unanimă din partea cetățenilor. ”Că nu am greșit atunci când am venit cu aceste proiecte de reabilitare a tuturor parcurilor din municipiul Lupeni o dovedește însăși faptul că peste tot unde am realizat astfel de investiții, parcurile au devenit un punct de atracție pentru cetățeni, indiferent de vârstă. Un exemplu elocvent în acest sens este chiar Parcul de la CAP, care este în fiecare zi, în special după-amiaza și seara, arhiplin, acesta fiind un loc în care foarte mulți cetățeni vin să se relaxeze sau să-și aducă copiii la joacă. Ca primar, dar înainte de toate ca tată, mă bucur că putem avea astfel de locuri de joacă pentru copiii noștri și îi asigur pe cetățenii municipiului Lupeni că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a avea cât mai multe astfel de zone, în toate cartierele municipiului nostru”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Investițiile pentru modernizarea ”Parcului Copiilor” de la Bărbăteni, următorul obiectiv de pe agenda lucrărilor publice realizate în această localitate, vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local.