Atelier de pictură ”Icoana pe sticlă”, la Deva

Home Cultură Atelier de pictură ”Icoana pe sticlă”, la Deva
Atelier de pictură ”Icoana pe sticlă”, la Deva

Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” este gazda unui inedit experiment cultural-artistic, organizat în parteneriat cu Asociația CreativAct și Primăria municipiului Deva sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la ora 11:00. Este vorba despre atelierul de pictură ”Icoana pe sticlă”, care va fi susținut de artista hunedoreană Valentina Cristea în holul mare al Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva.

Evenimentul este destinat copiilor cu vârste peste 12 ani și adulților. Timp de două ore, participanții vor fi inițiați în tehnica tradițională a icoanelor transilvănene, pictate pe spatele sticlei. Aceștia vor afla detalii despre originea tehnicii, despre iconari, compoziție și prepararea culorilor.

Fiecare participant la atelier va picta o icoană reprezentându-o pe Fecioara Maria și va fi ghidat astfel încât, la finele evenimentului, să poată pleca acasă cu propria lucrare, inclusiv înrămată. Toți participanții vor primi apă, cafea, plăcinte și diplome de participare.

Pe lângă inițierea în pictura pe sticlă, evenimentul pune accent pe relația copil-adult, comunicare și munca în echipă.

Toți cei care doresc să participe la atelierul de pictură susținut de Valentina Cristea se pot înscrie la numărul de telefon 0746.736.606 sau printr-un e-mail la adresa creativacthd@yahoo.com. Numărul de locuri disponibile: 12.