Dacă e Sibiu, e dans ! Dacă e dans, e Ansamblul ”Parângul” !

La mijlocul lunii august, mai exact în perioada 9-11 august 2019, Sibiul a fost gazda celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Național Studențesc de Dans. Eveniment artistic de tradiție, având ca etalon calitatea actului artistic, Festivalului Național Studențesc de Dans de la Sibiu a reunit ansambluri și trupe de dansatori din centre studențești precum Iași, Cluj, Pitești, Ploiești, Alba Iulia, Craiova, Sibiu și, atunci când vine vorba despre dans, evident… Petroșani.

Casa de Cultură a Studenților din Petroșani a fost prezentă la acest festival cu o echipă de dansatori ai Ansamblului ”Parângul”, formată din Rareș Mezei, Raluca Drăghici, Andreea Pânzariu, Andreea Sălășan, Roxana Stoica și Alexandra Zaharescu.

Aceștia au evoluat pe scena acestui eveniment care a transformat Sibiul într-o adevărată Capitală a dansului, reușind ca de fiecare dată să impresioneze juriul concursului desfășurat în cadrul festivalului, dar mai ales numerosul public prezent în Piața Mică din Sibiu, locul în care s-a desfășurat, anul acesta, evenimentul artistic. Astfel, elevii pasionatului coregraf Nicolae Nicoară au completat impresionantul palmares al Ansamblului ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani cu două noi rezultate de top. Este vorba despre Locul I la Categoria Duet, genul artistic ”Caracter” (obținut printr-un frumos dans cu tematică mexicană) precum și un loc secund la Categoria Grup, genul artistic ”Show-Review” (obținut printr-un excelent dans de cabaret).

Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât Festivalului Național Studențesc de Dans de la Sibiu este unul dintre cele mai apreciate festivaluri de dans din țara noastră, reprezentând totodată un regal de dans. Acest lucru a fost reconfirmat anul anul acesta, nu doar prin calitatea competitorilor și acuratețea actului artistic pus în scenă de aceștia, cât și prin excelentul spectacol de gală oferit de organizatori sub bagheta regizorală a lui Hugo Wolff (cel care este, de altfel, coordonator al întregului proiect al Festivalului Național Studențesc de Dans de la Sibiu), care au pus în scenă o emoționantă și inedită piesă de teatru-dans, inspirată de povestea ”Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen.

În concluzie, parafrazând o cunoscută capodoperă cinematografică, putem spune că dacă e Sibiu, e dans ! Și dacă e dans, în ceea ce ne privește, este evident Nicolae Nicoară și talentații artiști ai Ansamblului ”Parângul” Petroșani !

Sorin OPREA