Încep lucrările la sensul giratoriu de la Petrila. Și alte investiții ale CJH sunt în grafic.

Home Administrație Încep lucrările la sensul giratoriu de la Petrila. Și alte investiții ale CJH sunt în grafic.
Încep lucrările la sensul giratoriu de la Petrila. Și alte investiții ale CJH sunt în grafic.

Potrivit administratorului județului Hunedoara, Costel Avram, Consiliul județean Hunedoara a dat ”undă verde” pentru începerea investițiilor la configurarea noului sens giratoriu care va fi realizat pe DN 66 (E79) în zona Dărănești, la intersecția cu drumul de acces spre centrul orașului Petrila, dinspre Petroșani. Avram a precizat că lucrările vor începe de luni, 9 septembrie 2019 și, potrivit contractului de execuție, vor dura circa 2 ani, însă Avram este de părere că acestea pot fi finalizate mult mai repede.

Valoarea investiției este de 700.000 de lei și va fi asigurată integral de la bugetul Consiliului județean Hunedoara. ”Amenajarea sensului giratoriu  va facilita accesul rutier spre și dinspre orașul Petrila la intersecția DN 66 cu strada Dealului din Municipiul Petroșani și va contribui la descongestionarea traficului din această intersecție, fluidizarea circulației auto și pietonale, dar mai ales la scăderea riscului de accidente rutiere”, a declarat Costel Avram.

Acesta a mai informat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri, 4 septembrie, la sediul din Petroșani al administrației județene că și celelalte proiecte pe care Consiliul Județean Hunedoara le implementează în această zonă se derulează conform graficului. proiectelor pe care Consiliul Județean Hunedoara le implementează în această zonă. Astfel, în ceea ce privește stadiul lucrărilor la modernizarea DJ 709F din masivul Parâng, administratorul public al județului s-a declarat optimist, după ce a constatat că execuția avansează. „Lucrările la drum avansează și cred că, în acest an, va fi turnat un prim strat de asfalt. Cert este că tot ceea ce am promis, vom realiza, iar faptele vor vorbi”, a declarat Costel Avram.

Proiectul de modernizare a DJ 709F, pe tronsonul cuprins între km 6+600 – km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Administrația județeană va finanța din fonduri proprii lucrările de modernizare pe sectorul cuprins între km 10+352 și km 12+600.

Costel Avram a mai anunțat că a fost deja scos la licitație și proiectul de modernizare a DJ 672 C: limită jud. Gorj – Valea de Pești – DN 66 A (pe sectorul de 5,2 km) și că, se fac pași importanți pentru atribuirea contractului care vizează introducerea apei în zona turistică Pasul Vîlcan. Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Valoarea rezultată din devizul general este de 1,8 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate din bugetul județului, al SC Apa Serv Valea Jiului SA precum și din dividentele din activitatea operatorului regional de apă și canal ce revin UAT Vulcan. În plus, tot o veste bună este că Apa Serv și Consiliul județean au identificat și soluția optimă pentru introducerea apei potabile în stațiunea Straja Lupeni, lucrările urmând să fie demarate încă din cursul acestui an.