Bogdan Ghirău, vulcăneanul care face senzație la ”Vocea României”

Home Cultură Bogdan Ghirău, vulcăneanul care face senzație la ”Vocea României”
Bogdan Ghirău, vulcăneanul care face senzație la ”Vocea României”

Printre concurenții celei de-a noua ediții a popularului show de televiziune ”Vocea României”, vulcăneanul Bogdan Ghirău a făcut senzație încă de la prima emisiune difuzată de PRO TV vineri, 6 septembrie.

Bogdan Ghirău a întors trei scaune la ”Vocea României”, după ce a avut o interpretare excepțională a piesei „Come Together” a celor de la The Beatles, câștigându-i imediat pe Irina Rimes, Horea Brenciu și Tudor Chirilă. A ales să-și continue drumul la ”Vocea României” în echipa lui Tudor Chirilă.

Povestea muzicală a lui Bogdan Ghirău, acum în vârstă de 21 de ani și student în Cluj, a început cu mulți ani în urmă în Vulcan, orașul său natal. A încercat cu o trupă dar lucrurile nu au evoluat și, pentru o perioadă, s-a retras. Dar așa cum chiar el recunoaște, muzica a fost dintotdeauna o pasiune a sa, chiar dacă nu a studiat aprofundat acest domeniu și nu figurează printre ”vedetele” cu care scenele artistice din Valea Jiului sunt familiarizate. A preferat să studieze singur muzică și să-și impresioneze fanii pe canalul său de YouTube sau în concertele de stradă pe care le-a susținut în orașe precum Sibiu sau Oradea. A decis să meargă la preselecțiile de la ”Vocea României” pentru că a văzut în acest show de televiziune o oportunitate de a se dezvolta și de a-și etala talentul. Iar acum o țară întreagă a văzut că demersul său a fost unul de succes.

Despre vocea lui Bogdan Ghirău, despre prezența sa scenică și despre viitorul său în industria muzicală au vorbit chiar cei trei jurați cărora Bogdan le-a întors scaunele și le-a smuls cuvinte de admirație.

”Mie mi-a plăcut că, după ce ne-am întors noi, tu nu ai avut nicio treabă, nici măcar nu știu dacă am făcut eye contact. În schimb te-ai întors la public și le-ai mulțumit, și le erai recunoscător lor și ăsta e cel mai sincer lucru care se poate întâmpla acolo pe scenă. Tu ai cântat sincer și ai cântat pentru ei, nu neapărat pentru noi. Și pentru asta meriți tot respectul meu”, a spus unul dintre antrenopri, Irina Rimes.

La rândul său, Horea Brenciu este de părere că transformarea pe scenă a lui Bogdan a fost de-a dreptul senzațională. ”Practic pe tine nu te interesează neapărat să se întoarcă un scaun, pe tine te interesează să prinzi o clipă, să cânți pe scena asta. Ești formidabil! Tu ești minunea de care aveam nevoie aici, la Vocea României!”, a spus Horea Brenciu.

Alegerea lui Bogdan Ghirău a fost însă aceea de a merge mai departe la Vocea României în echipa lui Tudor Chirilă. Care a fost prima impresie a viitorului său antrenor muzical ? Iată: ”Ce am văzut eu după ce m-am întors, a fost un om de un metru 85, care cânta și se uita la lume de sus în jos, făcând un act de interpretare absolut extraordinar, sigur pe picioarele lui, drept, sigur pe fiecare mișcare, și în momentul în care s-a oprit muzica, am văzut un băiat simpatic, de un metru 60, care poate să treacă neobservat. Pentru mine asta este esența spectacolului! Tu ai atras, până să ne întoarcem noi, privirile. Probabil, la început, lumea s-a gândit <<hm, ce a venit băiețelul asta să cânte?>>. După care băiețelul a crescut, s-a făcut Gulliver, iar noi am devenit niște pitici. Eu cred că asta este ceva ce nu te poate învăța nimeni, cu atât mai puțin vreun antrenor în timpul scurt de la Vocea României. Ceea ce pot să-ți promit eu e că n-am să distrug această chestie. Felicitări, ai fost foarte bun!”, a spus Tudor Chirilă.

Vulcăneanul Bogdan Ghirău merge mai departe la ”Vocea României”. Iar comunitatea din Vulcan are de pe acum șansa de a-l remarca și de a-l susține. Fie și pentru că, în definitiv, Bogdan Ghirău face parte, înainte de orice, din… echipa noastră !Bravo, Bogdan ! Drum bun spre victorie la ”Vocea României” !