La Organizația județeană PSD Hunedoara, nimic nu se schimbă, dar totul se transformă

Home Politică La Organizația județeană PSD Hunedoara, nimic nu se schimbă, dar totul se transformă
La Organizația județeană PSD Hunedoara, nimic nu se schimbă, dar totul se transformă

Câteva sute de delegați social-democrați, reprezentând toate cele 69 de organizații municipale,  orășenești și comunale din tot județul Hunedoara au fost prezenți sâmbătă, 7 septembrie 2019, la Conferința Organizației județene a PSD Hunedoara, pentru a-i desemna pe cei care vor conduce PSD în acest județ pentru următorii 4 ani.

Semn că această organizație politică este apreciată și la nivel național, pe măsura rezultatelor activității sale politice, la Conferința social-democraților hunedoreni a fost prezentă întreaga conducere executivă a Partidului Social Democrat. Astfel, printre oaspeții ”de la centru” au fost prezenți la Deva Viorica Dăncilă – Președintele PSD și Prim Ministru al României, Eugen Teodorovici – președinte executiv al PSD (ministru al Finanțelor) și Mihai Fifor – secretar executiv al PSD (ministru de Interne). Acestora li s-au alăturat, de asemenea, alți lideri importanți ai social-democraților din România, membrii ai Cabinetului guvernamental precum: Sorina Pintea – ministrul Sănătății, Bogdan Trif – ministrul Tineretului, Daniel Breaz – ministrul Culturii și Educației, Natalia Intotero – ministrul Românilor de Pretutindeni, Roxana Mânzatu – ministrul Fondurilor Europene și Bogdan Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri, comerț și antreprenoriat.

”Am participat la Conferința de alegeri a PSD Hunedoara, o organizație matură și performantă, una din multele structuri puternice pe care ne bazăm în alegerile care urmează. Felicitări, Laurențiu Nistor, pentru realegerea în funcția de președinte al PSD Hunedoara! Felicitări și succes întregii echipe! Sunt mândră de ai mei colegi și mă bucur întotdeauna să revin în mijlocul comunităților pentru a căror bunăstare se luptă. Împărtășim un crez și o viziune pentru o Românie mai bună și pentru asta ne luptăm, în ciuda tuturor piedicilor și blocajelor, a tuturor celor care vor să ne vadă înfrânți. “Aproape de fiecare român” înseamnă curaj și asumare, iar noi rămânem aici să ne împlinim promisiunile față de toți cei care și-au pus încrederea în noi, față de toți românii”, a declarat Viorica Dăncilă, președintele PSD, la finalul Conferinței.

Conferința de alegeri a Organizației județene PSD Hunedoara nu a adus modificări în ceea ce privește numele liderilor acesteia, deputatul Laurențiu Nistor fiind reconfirmat în funcția de Președinte, iar senatorul Cristian Resmeriță fiind, la rândul său, reconfirmat ca Președinte executiv al PSD Hunedoara. În mare parte și structura nominală a conducerii PSD Hunedoara a fost revalidată la această Conferință. O decizie oarecum firească a delegaților social-democrați, dacă avem în vedere faptul că, în ultimii 5 ani, cu această conducere, PSD a câștigat în județul Hunedoara toate scrutinele electorale, care reprezintă ”examenul” de drept al politicienilor. O analiză succintă a activității PSD Hunedoara, sub conducerea lui Laurențiu Nistor și Cristian Resmeriță, arată că, pe vot politic, PSD s-a clasat pe locul I la alegerile prezidențiale din 2014 în ambele tururi de scrutin; la alegerile locale din 2016, PSD Hunedoara a reușit să câștige pentru prima dată în istoria acestei organizații un număr de 35 de mandate de primari din 69, inclusiv 11 din cele 14 localități urbane ale județului, la care se adaugă un număr de 18 din cele 33 de mandate de consilieri județeni (fapt care a asigurat PSD o majoritate confortabilă care i-a permis să dea atât președintele Consiliului județean cât și cei doi vicepreședinți). De asemenea, la alegerile parlamentarele din 2016, PSD a câștigat la vot un număr de 6 din cele 9 mandate de parlamentari ai județului, iar la alegerile europarlamentarele din 2019, PSD Hunedoara a reușit performanța de a se clasa pe locul I, într-un moment în care PSD se afla în declin la nivel național, Hunedoara fiind singurul județ din Transilvania în care social democrații au reușit să câștige.

În opinia Președintelui PSD Hunedoara, toate acestea reprezintă fapte concrete care au caracterizat activitatea politică a întregii echipe social-democrate. Laurențiu Nistor consideră însă că, lucrul și mai important, este acela că, beneficiind și de sprijinul social-democraților din conducerea executivă a Guvernului, județul Hunedoara a reușit în toți acești ani să atragă importante fonduri pentru investiții în creșterea calității vieții tuturor cetățenilor. Spre exemplu, numai în cadrul politicii de coeziune, în județul Hunedoara sunt implementate în prezent 169 de proiecte cu bani europeni în valoare de 1,6 miliarde de lei. Alte miliarde de lei au venit pentru diverse investiții publice, în toate unitățile administrativ-teritoriale hunedorene, atât prin programe guvernamentale cât și prin fonduri de la Bugetul județean.

”Nu pot decât să le mulțumesc colegilor noștri și tuturor membrilor și simpatizanților PSD din județul Hunedoara pentru că, prin votul lor, ne-au dat ocazia să demonstrăm ce înseamnă guvernarea social-democrată. Aleșii noștri locali au implementat proiecte care au schimbat fața municipiilor, orașelor și comunelor hunedorene; parlamentarii PSD au votat legi de maximă importanță, iar Guvernul PSD a crescut pensiile și salariile și au dat românilor șansa la o viață mai bună. Asta este politica noastră și așa înțelegem noi să răsplătim încrederea celor care ne-au dat și ne vor da în continuare votul lor de încredere”, a spus deputatul Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

La rândul său, președintele executiv al PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță (care conduce, de altfel, și una dintre cele mai puternice organizații locale a social-democraților, cea de la Lupeni) a afirmat că spiritul de echipă și politica bazată pe încredere și solidaritate sunt factori determinanți ai succesului de care se bucură PSD în județul Hunedoara. Reconfirmat în calitate de președinte executiv al PSD Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță a declarat: ”Le mulțumesc colegilor din marea familie a social-democraților hunedoreni pentru încrederea cu care m-au reinvestit în această onorantă poziție politică. Îi asigur că atât în activitatea mea la nivelul organizației, cât și în Parlament, voi face în așa fel încât toate problemele semnalate de colegii noștri, de cetățenii județului, să fie aduse în atenția factorilor de decizie și, așa cum am făcut de fiecare dată, voi căuta soluții pentru a rezolva aceste probleme. Vreau să-i felicit pe toți colegii care au fost aleși în funcții de conducere și, în primul rând, acestora le spun că ne așteaptă o toamnă grea, cu multă muncă, în care trebuie să câștigăm încrederea hunedorenilor și să arătăm că România merită să aibă, în premieră, un Președinte din rândul femeilor puternice, iar aceasta este doamna Viorica Dăncilă – Președintele PSD, viitorul Președinte al României”, a spus senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al PSD Hunedoara.

Iar acesta este mesajul care confirmă că, la nivel politic, în județul Hunedoara, chiar dacă nimic nu se schimbă, totul se transformă !