Elevi, părinți, profesori și oficialități au împărțit, la Petroșani, emoția primului clopoțel al anului școlar 2019-2020

Home Stiri la zi Elevi, părinți, profesori și oficialități au împărțit, la Petroșani, emoția primului clopoțel al anului școlar 2019-2020
Elevi, părinți, profesori și oficialități au împărțit, la Petroșani, emoția primului clopoțel al anului școlar 2019-2020

Debutul noului an școlar la Petroșani i-a adus laolaltă, în parcul din inima orașului, pe toți cei care, într-un fel sau altul, sunt implicați în tot ceea ce înseamnă Educația în viața unei comunități. Elevi, părinți, bunici, educatori și dascăli și-au dat întâlnire aici cu reprezentanți ai Administrației locale și județene, dar și cu politicieni și preoți, cu polițiști și jandarmi. Pentru că, așa cum bine remarca și primarul Tiberiu Iacob Ridzi, școala este o parte însemnată pentru întreaga comunitate.

Semn că, de cele mai multe ori, școala amestecă în chip fericit activitățile oamenilor, Tiberiu Iacob Ridzi a-fost astăzi, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Petroșani, nu doar gazdă a evenimentului, în calitatea sa de primar, ci și părinte emoționat (alături de soția sa Monica) de reîntâlnirea cu școala a copiilor săi. Începutul de an școlar înseamnă emoție pentru elevi, părinți, bunici, dar și pentru dascăli. Ne-am dorit ca acest început să fie un eveniment al întregii comunități. ne-am propus ca anul școlar să fie o călătorie plină de noi informații, aptitudini, valori și sentimente, iar toate acestea să fie temelia unei dezvoltări pentru viitor”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Emoțiile primarului Petroșaniului au fost și mai mari datorită faptului că, pentru fiica sa cea mică, Maria, anul școlar 2019-2020 înseamnă și prima sa întâlnire cu viața de elev. ”Emoțiile mele sunt cu atât mai mari cu cât încep și eu, din nou, școala, alături de fiica mea cea mică, Maria, în clasa zero. Îmi doresc ca toată lumea, toți părinții, toți bunicii și toți profesorii să își îndrepte atenția așa cum au făcut-o și până acum, către cei pe care îi iubim cel mai mult în această lume: copiii noștri. Urez copiilor un an școlar bun, plin de satisfacții, să învățați, să ascultați de profesorii, de bunicii și de părinții voștri, să vă jucați și să fiți fericiți. Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Îi voi este speranța și toată dragostea celor din jurul vostru și ne dorim să fiți fericiți și să aveți cele mai bune condiții. Am spus-o de fiecare dată: o comunitate, o societate nu poate funcționa și nu are nici trecut, nici prezent, nici viitor  fără credință și fără educație”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La festivitatea de deschidere a anului școlar de la Petroșani, cei prezenți s-au bucurat de cuvinte frumoase venite și din partea celorlalți invitați la acest eveniment: Tiberiu Fabius Kiszely – prefectul județului Hunedoara, Lavinia Ilina – inspector școlar general adjunct al ISJ Hunedoara, părintele ortodox Gabriel Bulf și senatorul de Valea Jiului Cristian Resmeriță. Acesta din urmă a remarcat faptul că, din perspectiva activităților în educație, municipiul Petroșani este, de multă vreme, un centru al Educației din Valea Jiului. ”Îmi face o mare plăcere să mă aflu aici și să știți că pentru mine fiecare început de an școlar reprezintă un eveniment deosebit. Eu de meserie sunt profesor, chiar am lucrat vreo 8 ani ca profesor de fizică până când Dumnezeu mi-a dat alt drum și alt destin în viață și cred că singurul lucru care este cert pentru mine este meseria de profesor, pe care am făcut-o cu foarte mult drag. Suntem într-un moment foarte important astăzi și vreau să vă spun că este foarte important pentru copii, dar și pentru părinți și bunici, pe care mă bucur să-i văd prezenți la acest eveniment. Petroșaniul a devenit de foarte multă vreme un centru al educației din Valea Jiului, pentru că sunt foarte mulți copii de la Uricani, Lupeni, Vulcan, Petrila care vin să facă școală aici, chiar din clasele cele mai mici, pentru că aveți aici profesori foarte buni și vă sfătuiesc să faceți în așa fel încât toate cunoștințele pe care le au dânșii, răbdarea de care dau dovadă, să le folosiți pentru ca cei care vă sunt copii, cei care vă sunt nepoți să ajungă oameni buni, oameni educați. Să știți că dacă noi, Valea Jiului, avem o șansă această șansă nu cred că mai stă în noi, stă doar în copiii și nepoții noștri. Vă urez succes, să vă dea Dumnezeu să aveți un an școlar numai cu împliniri și, dacă ar fi din punctul meu de vedere, numai note de 10 la toată lumea! Mult succes în noul an școlar!”, a spus, în discursul său, senatorul Cristian Resmeriță.

La rândul său, preotul ortodox Gabriel Bulf, nelipsit de la evenimentele majore din viața comunității locale din municipiul Petroșani, i-a binecuvântat pe toți cei care, începând de astăzi, merg cu încredere pe drumul cunoașterii și i-a sfătuit să-și unească eforturile în jurul activităților din Educație, care sunt garanția succesului în viață. ”Mi-aș dori ca școala să fie un spațiu în care să vă bucurați, în care să socializați, în care prin cunoștințele dascălilor pe care le vor cultiva în sufletele și mintea dvs., să vă dezvoltați într-un mod pozitiv. Mi-aș dori din tot sufletul ca dascălii să primească darul răbdării lui Dumnezeu și al bunătății, pe care să îl împărtășească copiilor noștri. Și eu mă aflu în această bucurie pe care o simțiți astăzi pentru că toți copilașii pe care mi i-a dat Dumnezeu vor începe școala și mă bucur nespus de mult când îi văd că se pregătesc, că se îmbracă într-un veștmânt potrivit al dorinței de a se realiza, de a duce societatea noastră, prin efortul dascălilor și al copiilor, acolo unde ne dorim fiecare”, a arătat preotul Gabriel Bulf.

După festivitatea din Parcul Carol Schreter, elevii și profesorii și-au început, efectiv, la clasă, prima zi de școală. Cu speranța că în vara anului viitor, sărbătoarea vacanței școlare să-i găsească cu tolba plină de rezultate sub semnul excelenței și cu noi și importante cunoștințe acumulate. Un drum în care le dorim și noi, deopotrivă elevilor și dascălilor, mult succes ! Și nădăjduim să putem consemna cât mai multe performanțe și evenimente remarcabile din activitatea lor în noul an școlar 2019-2020.