Se reia licitația pentru execuția lucrărilor la drumul Uricani-Herculane

Home Administrație Se reia licitația pentru execuția lucrărilor la drumul Uricani-Herculane
Se reia licitația pentru execuția lucrărilor la drumul Uricani-Herculane

În mod paradoxal, nici o firmă nu s-a prezentat la licitația organizată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru adjudecarea contractului de execuție a lucrărilor la drumul național 66 A, Uricani-Băile Herculane, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din regiunea Văii Jiului.

Posibilele explicații constau în faptul că lucrările sunt de mare complexitate, având în vedere că porțiunea care a mai rămas de executat din modernizarea acestui drum transmontan, presupune în cea mai mare parte lucrări cu un grad mare de dificultate. Problemele ar putea fi cauzate și de lipsa de personal calificat a firmelor dar și bugetul oferit de Ministerul Transporturilor pentru acest proiect.

 

Cert este că, potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram ministrul Transporturilor a luat act de a această situație și a dispus reluarea licitației pentru această investiție. ”Nu este o veste bună pentru Valea Jiului aceea că, la licitația pentru atribuirea contractului de execuție la drumul Câmpu lui Neag – Băile Herculane nu s-a prezentat nici o firmă. Nu-mi explic care poate fi cauza acestei situații dar cert este că, am vorbit personal cu domnul ministru Răzvan Cuc pe acest subiect și am primit asigurări că, în perioada imediat următoare, se va relua procedura de licitație, iar contractul va fi scos pe SEAP. Și mai cert este că Valea Jiului își dorește acest drum, că Guvernul a alocat bani și există dorința ca drumul spre Herculane să fie realizat și eu sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, se va realiza”, a declarat Costel Avram.

În schimb, Avram a declarat că, în urma discuțiilor cu ministrul Transporturilor, s-au găsit soluții și resurse pentru începerea lucrărilor la DN 7A Petroșani-Voineasa, pe porțiunea cuprinsă de la intrarea în Cheile Jiețului și până la limita cu județul Vâlcea. ”Am făcut demersuri pentru ca acest drum să fie preluat de Direcția de Drumuri de la Timișoara, iar acest lucru s-a realizat. Am vorbit și cu domnul ministru Cuc și am primit asigurări că se vor da bani anul acesta, pentru ca muncitorii de la Direcția de Drumuri Timișoara să înceapă în regim de urgență lucrările la reabilitarea și modernizarea acestui drum de importanță maximă pentru Valea Jiului, care leagă regiunea de Transalpina. Iar eu cred că, în scurt timp, vom vedea deja și utilajele la lucru pe acest tronson de drum național din județul nostru”, a  spus Costel Avram.

Foto: Arhivă