Emoționanta poveste a lui Mihai Jurca, eroul lupenean din America

Home Stiri la zi Emoționanta poveste a lui Mihai Jurca, eroul lupenean din America
Emoționanta poveste a lui Mihai Jurca, eroul lupenean din America

Din când în când, viața ne oferă șansa de relata despre oameni excepționali. Oameni ai Văii Jiului, plecați pentru o viață mai bună peste mări și țări, care prin faptele lor, prin succesul lor, prin atitudine sau chiar prin eroism, fac cinste și locurilor în care s-au născut și în care a început povestea lor de viață.

Un astfel de om este lupeneanul Mihai Jurca, stabilit în Las Vegas (SUA). Mihai Jurca este șofer pe tir în America și, în 15 iunie 2019, a fost protagonist al unui eveniment care l-a transformat într-un adevărat erou. Povestea lui Mihai Jurca am aflat-o de la un prieten al acestuia, Romulus Toma Sinca, alt ”american” lupenean de baștină.

”Într-una din cursele sale cu TIR-ul pe autostrăzile din SUA, Mihai Jurca a ajuns, pe 15 iunie a.c., într-o parcare. A găsit acolo două femei, una de 60 de ani și una de 80 de ani, mamă și fiică, peste care se abătuse o gravă problemă ce părea să fie una cu un deznodământ trist. Femeia mai tânără suferise un atac de cord, cu puțin timp înainte ca românul nostru să ajungă în parcare. Ajuns însă acolo, Mihai Jurca și-a dat seama imediat ce se întâmplă, n-a stat deloc pe gânduri și i-a acordat primul ajutor femeii, făcându-i masaj cardiac timp de 15 minute, până la sosirea echipajului de urgență care a dus-o la spital. Medicii au stabilit că intervenția lui Mihai Jurca a fost salvatoare pentru viața femeii”, povestește Romulus Toma Sinca.

Două luni mai târziu, Mihai Jurca a fost sunat de femeia căreia îi salvase viața, iar aceasta l-a invitat la o întâlnire pentru a-i putea mulțumi personal. A acceptat și a mers la întâlnirea stabilită, care a avut loc nu cu multă vreme în urmă. Nu mică i-a fost însă surpriza când a văzut că la întâlnirea cu doamna căreia a reușit să-i salveze viața, erau prezenți și reprezentanții Serviciului de Urgențe din orașul Whatcom (statul Whasington). Prezența lor era motivată de decizia autorităților din comunitatea respectivă, din care făcea parte și cea căreia Mihai Jurca îi salvase viața, de a-l declara erou și de a-l medalia pentru gestul său.

Lupeneanul Mihai Jurca a primit, astfel, din partea vicecomandorului Bruce Anselm și a asistentului șef de la North Whatcom Fire and Rescue, Joe Noonchester medalia de erou, în semn de gratitudine pentru meritul său deosebit de a-i fi salva viața doamnei Dacuke Hutchings !

Iar povestea lui Mihai Jurca este încă o probă a faptului că în Valea Jiului se nasc oameni care ne fac cinste peste tot în lume ! Good job, Mihai !