Cristian Resmeriță: ”Toate echipajele SMURD din județul Hunedoara trec în subordinea IGSU, personalul devine militarizat !”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Toate echipajele SMURD din județul Hunedoara trec în subordinea IGSU, personalul devine militarizat !”
Cristian Resmeriță: ”Toate echipajele SMURD din județul Hunedoara trec în subordinea IGSU, personalul devine militarizat !”

Senatorul Cristian Resmeriță a reușit să convingă membri Senatului României să dea un vot favorabil pentru un alt important proiect legislativ, supus dezbaterii și adoptării Parlamentului României, proiect inițiat împreună cu alți colegi parlamentari din mai multe formațiuni politice. Potrivit acestui nou act normativ toate echipajele SMURD din județul Hunedoara trec în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar întregul personal al acestui serviciu de urgență devine militarizat.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Senatul României, în calitate de cameră decizională, în ședința de luni, 16 septembrie 2019. Legea 146/2019 privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale este rezultat al demersurilor începute de inițiatori încă de la finele anului trecut. Senatorul Cristian Resmeriță spune că necesitatea unui astfel de act normativ a pornit chiar de la exemplul unei astfel de structuri de tip SMURD constituită în județul Hunedoara, dar și în alte județene din Transilvania.

Relevantă este situația serviciului public SMURD din județul Hunedoara, care se află în responsabilitatea Asociației ”Salvital” fiind finanțată de la bugetele locale ale unor autorități locale și județene. Problemele de ordin financiar ale unora dintre finanțatori au pus în pericol, nu o dată, funcționarea acestui serviciu de urgență care și-a dovedit pe deplin utilitatea în intervențiile la care a participat de la înființare și până în prezent. În aceste condiții, senatorul Cristian Resmeriță a militat pentru înglobarea serviciului de urgență SMURD în structura IGSU.

”Adoptarea acestei inițiative legislative de către Senatul României, care are calitate de cameră decizională în această speță, este un lucru bun, cu efecte pozitive pentru personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD. Astfel, aceștia vor beneficia, odată cu integrarea lor în structurile IGSU, de aceleași facilități și de aceeași salarizare ca și personalul IGSU, alături de care paramedicii SMURD intervin în cele mai multe situații. Considerăm că prin acest act normativ, facem dreptate și pentru acești bravi oameni a căror activitatea se transpune în salvarea de vieți omenești, fapt care trebuie tratat așa cum se cuvine”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Acesta consideră că, în aceeași măsură, transferul personalului SMURD la IGSU va contribui și la asigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale acestui serviciu public de importanță vitală în salvarea de vieți omenești.

Alături de senatorul Cristian Resmeriță, printre inițiatorii acestui proiect legislativ care merge acum la promulgare, se numără parlamentarii: Avram Nicolae – senator PSD; Fifor Mihai-Viorel – senator PSD; Pop Liviu-Marian – senator PSD; Salan Viorel – senator PSD; Soporan Aurel-Horea – senator PSD; Wiener Adrian – senator USR; Andrei Alexandru-Ioan – deputat PSD; Balint Liviu-Ioan – deputat PSD; Bota Marius-Sorin-Ovidiu – deputat PSD; Buicu Corneliu-Florin – deputat PSD; Căprar Dorel-Gheorghe – deputat PSD; Ciuhodaru Tudor – deputat PSD; Cuc Alexandru-Răzvan – deputat PSD; Cucşa Marian-Gheorghe – deputat ALDE; Duruş Vlad-Emanuel – deputat USR; Florea Damian – deputat PSD; Gavrilescu Graţiela Leocadia – deputat ALDE; Gherman Dumitru – deputat PSD; Marica Petru-Sorin – deputat PSD; Matei Călin-Vasile-Andrei – deputat PSD; Nistor Laurenţiu – deputat PSD; Pistru-Popa Eusebiu-Manea – deputat ALDE; Socotar Gheorghe-Dinu – deputat PSD; Surgent Marius-Gheorghe – deputat ALDE; Todor Adrian – deputat PSD; Tripa Florin-Dan – deputat PSD; Varga Glad-Aurel – deputat PNL; Vlad Sergiu Cosmin – deputat USR.