Vioara de colecție ”Catedrala” a lui Enescu vine la Deva pe 2 octombrie

Turneul național extraordinar ”Vioara lui George Enescu” își continuă călătoriile pe scenele din România. În cadrul acestui turneu, miercuri, 2 octombrie 2019, la ora 19:00, ”Vioara lui George Enescu” va ajunge la Deva, la Sala ”Pro Arte” a Colegiului Național ”Decebal”.

Cu acest prilej, Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri, pe care a cântat George Enescu, și pianistul Horia Mihail vin în fața publicului devean cu trei sonate emblematice pentru vioară și pian: Claude Debussy: Sonata în sol minor pentru vioară și pian, L. 148; Richard Strauss: Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian, op. 18 și Cesar Franck: Sonata în la major pentru vioară și pian.

După un secol de când George Enescu călătorea prin ţară cu vioara sa, susţinând concerte în scopuri caritabile, muzicianul Gabriel Croitoru străbate România lăsând magnificul instrument să-şi continue nobila misiune pentru care a fost creat.

Dacă n-ați ascultat vreodată vioara de colecție a lui Enescu – supranumită ”Catedrala”, pentru acordurile sale impunătoare, aveți ocazia să o ascultați pe 2 octombrie, la Deva. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Deva și Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”.

Prețul unui bilet este 20 de lei. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva și pot fi achiziționate de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00. Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0354.408.907.