O altă imagine a frumoasei toamne lupenene

Home Administrație O altă imagine a frumoasei toamne lupenene
O altă imagine a frumoasei toamne lupenene

Apropierea sezonului rece a făcut ca, parcurile din municipiul Lupeni să  îmbrace straie de toamnă. Verdele crud şi miile de culori pastelate ale celor 400.000 de flori care au fost plantate în acest an pe aleile și în parcurile din municipiul Lupeni s-a transformat acum, după prima noapte cu brumă,  într-o paletă de… ruginiu. Aceasta oferă însă trecătorilor un  farmec aparte, de frumos anotimp tomnatec, ce  încântă privirile oameniulor, de toate vâstele, care continuă să fie prezență nelipsită a parcurilor din municipiul Lupeni. 

Anul acesta, așa cum oamenii au putut să vadă, în Lupeni au fost înflorite zeci de feluri de flori, de la trandafiri la gazania, de la petunii în zeci de culori la ”moţul curcanului” şi încă alte soiuri de flori cu denumiri mai mult sau mai puţin pompoase.

Edilii din Lupeni dau asigurări că orașul va îmbrăca din nou această ținută florală deosebită, imediat după ce se va încheia sezonul de iarnă care deja bate la ușă. Pentru ca lucrurile să se întâmple întocmai, în următoarea perioadă, cei care se ocupă de îngrijirea domeniului public vor începe plantarea de toamnă a unor noi specii de flori, care vor colora din nou orașul, la primăvară. „Toamna este perioada când începe recoltarea plantelor rămase, a seminţelor care trebuie plantate şi protejate pe perioada iernii. Pentru primăvara anului viitor, vom pregăti pentru municipiul Lupeni o surpriză, deoarece vom încerca să adaptăm pentru zona noastră montană diferite soiuri de flori, care nu au mai fost plantate aici niciodată. Totodată, sunt de acord pentru  folosirea soiurilor rezistente pe perioada iernii, iar o parte dintre speciile perene, tot din zonă, îşi vor face apariţia în parcurile din municipiul Lupeni. Cred că dragostea faţă de natură, faţă de frumos, trebuie să devină şi pentru semenii noştri o piatră de căpătâi a lumii civilizate și noi ne străduim să facem ceea ce ține de atributul nostru și în această direcție”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Sute de semințe de flori au fost semănate și în noul sens giratoriu, dar și în noul parc care se află deja în ultima fază de amenajare, în zona Nivelt. Aici, zona va fi complet remodelată și va cuprinde alei, spații verzi cu flori și gazon, astfel încât această să devină încă un reper și un loc de recreere pentru cetățenii din această localitate.