Consilieri județeni hunedoreni la Sesiunea Plenară de Toamnă a Comisiilor Adunării Regiunilor Europei

Home Administrație Consilieri județeni hunedoreni la Sesiunea Plenară de Toamnă a Comisiilor Adunării Regiunilor Europei
Consilieri județeni hunedoreni la Sesiunea Plenară de Toamnă a Comisiilor Adunării Regiunilor Europei

O delegație a Consiliului județean Hunedoara va participa, în perioada 24 – 26 septembrie 2019, la Sesiunea Plenară de Toamnă a Comisiilor ARE Adunării Regiunilor Europei, eveniment care va avea loc în localitatea Podcetrtek din Slovenia.

Delegația hunedoreană este compusă din consilierii județeni Lenuța Armean, Marius Mutulescu, Adrian Petruș, Lucian-Ioan Rus, Andrei Socaci și Anca-Maria Dumitra – inspector Serviciul Relații Externe, Asocieri și Comunicare Interinstituțională în cadrul CJ Hunedoara.

În prima zi, participanții vor lua parte la conferința cu tema ”Realități regionale privind coeziunea și contrastele” și la o serie de ateliere de lucru. În ziua a doua, vor avea loc sesiunea plenară comună și ședințele plenare ale celor trei Comisii: pentru Economie și Dezvoltare Regională, pentru Politici Sociale și Sănătate Publică și pentru Cultură, Educație și Tineret.

Creată în anul 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări. Județul Hunedoara este membru ARE din anul 1992.