Omagiu seniorilor Educației la Petroșani, de ”Ziua Educației”

Home Educație Omagiu seniorilor Educației la Petroșani, de ”Ziua Educației”
Omagiu seniorilor Educației la Petroșani, de ”Ziua Educației”

La Petroșani, Ziua Educatorului a fost marcată în avans, încă de vineri, 4 octombrie, în cadrul unui elegant eveniment public găzduit la Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroșani. În cadrul acestui eveniment, în mod simbolic, autoritățile publice locale au înmânat diplome și plachete de onoare pentru acei profesori care anul acesta au îndeplinit condițiile de pensionare. Primarului Tiberiu Iacob Ridzi i-a revenit onoarea de a înmâna aceste însemne, care în acest an au revenit distinselor doamne profesor: Adriana Doina Barbăroșie, Elena Dumitra Neagoe, Eugenia Nichita și Eugenia Păun.

Primarul Petroșaniului le-a mulțumit acestora pentru rolul lor determinant în formarea a zeci de generații de elevi, apreciind că rolul dascălului este, de multe ori, unul care dublează sau chiar care-l întrece pe cel al familiei. Poate tocmai de aceea, de cele mai multe opri, educatoarele, învățătoarele, profesoarele sau dirigintele sunt apreciate de elevii lor ca fiind ”mama doi”.

 

Pentru toți sărbătoriții zilei, prezenți la marcarea Zilei Educatorului în municipiul Petroșani, talentată artistă Adonia Antonescu a oferit un frumos și emoționant recital muzical.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a amintit că Ziua Educatorului, marcată în cinstea tuturor dascălilor, la 5 octombrie, este de fapt o sărbătoare trăită intens de aceștia în fiecare zi. ”Ziua Internațională a Educatorului este marcată anual pe data de 5 octombrie. Această aniversare este, de fapt, una zilnică, de fiecare dată când dascălii intră în clasă, de fiecare dacă când un elev învață și reușește. Influența pe care o are un dascăl asupra unui copil este eternă, fiind cel care lasă amprente asupra educației copiilor. Fiecare copil poartă în suflet o vorbă, un gest, o învățătură a dascălului, pe care, ca adult o va transmite mai departe copiilor săi. La mulți ani tuturor dascălilor care, cu dăruire, sculptează suflete și caractere!”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.