Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reconfirmat în funcția de președinte ROREG

Home Economie Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reconfirmat în funcția de președinte ROREG
Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, reconfirmat în funcția de președinte ROREG

Directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, a fost reales, în funcția de președinte al Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, pentru încă un mandat de 2 ani, cel de-al patrulea la conducerea ROREG.

În cadrul adunării generale a ROREG de joi, 3 octombrie 2019, de la București, au fost aleși totodată și cei doi vicepreședinți ai organizației – Marilena Bogheanu, director general ADR Sud-Vest Oltenia, și Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est, de asemenea reconfirmați în funcție.

„Prioritatea noastră, în acest nou mandat, este coordonarea pregătirii viitoarei perioade de programare 2021-2027, perioadă care se dorește a fi descentralizată din punct de vedere al gestiunii finanțărilor europene, agențiile având un rol mult mai important în ceea ce înseamnă managementul fondurilor”, a declarat președintele ROREG, Sorin Maxim. 

ROREG are în pregătire și două proiecte importante finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Primul vizează întărirea transferului de expertiză între și către autoritățile publice locale și județene, iar cel de-al doilea proiect are în vedere intensificarea promovării și informării potențialilor beneficiari asupra oportunităților de finanțare din următorul ciclu financiar.